Obavijesti

Sport

Komentari 18

Tomas: Penali? Promašaji nam se neće više događati. A grupnu fazu u Europi moramo izboriti

Tomas: Penali? Promašaji nam se neće više događati. A grupnu fazu u Europi moramo izboriti

Marin, Janković i Jurić se vraćaju u svoj klub. Morat ćemo tražiti rješenje. Idu nam igrači na Europsko prvenstvo, vjerujem da će biti neki transfer jer moramo od nečega živjeti, kaže Sergej Jakirović

VIDEO

Mislim da smo pokazali ozbiljnost, odigrali smo dobru utakmicu. Poveli smo 1-0, imali preko Frigana zicer, stisnuli su nas početkom drugog dijela. Htjeli su nas pobijediti u ovakvoj atmosferi. Na kraju smo uzeli bod u Gradskom vrtu, rekao je nakon remija u Osijeku (1-1) trener Rijeke Sergej Jakirović pa dodao:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

navijači na terenu u osijeku 00:21

- Ovi momci su dali sve, moramo biti jako zadovoljni, obzirom gdje smo bili. Napravit ćemo dodatnu selekciju i pokušati biti bolji nego ove sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rijeci sada odlazi dosta igrača. S posudba se vraćaju Marin, Janković, Jurić...

- Oni se vraćaju u svoje klubove. Morat ćemo tražiti rješenje. Idu nam igrači na Europsko prvenstvo, imamo nekoliko igrača u izlogu, vjerujem da će biti neki transfer jer moramo od nečega živjeti. A mi moramo reagirati i dovesti alternativu.

- Mislim da će biti još teže pripreme jer imamo mjesta za napredak.

Riječ je, potom, preuzeo trener Osijeka Stjepan Tomas. Mierez je u zadnjim sekundama promašio penal za pobjedu.

- Ja obećavam da ćemo dogodine analizirati i iduće sezone vježbati jedanaesterce i da se to više neće događati - rekao je Tomas pa proanalizirao utakmicu:

- Bilo je bitno da prođe određeni grč u prvom poluvremenu, osjećao sam da u drugom možemo pružiti našu prepoznatljivu igru. Kada je popustilo, drugo poluvrijeme smo jako dobro ušli i zasluženo zabili gol. Imali smo par prilika, ali treće mjesto je ono što smo zacrtali i ostvarili.

Tomas je došao u vrlo teškoj situaciji i prekinuo osječki niz bez slavlja od 12 utakmica.

- Nije bila bajna situacija, ali vjerovao sam da ekipa ima kvalitetu i karakter. Od prvog dana smo kliknuli i pokazali su da su dečki za velike stvari. Krenuli smo od Istre, Varaždina, Dinama, jedina lošija utakmica bila je protiv Hajduka. Ali mogu biti zadovoljan.

Osijek se oprostio od Gradskog vrta i iduće sezone seli na Opus Arenu.

- Jedna velika stvar za grad Osijek je novi stadion. Imat ćemo vrhunske uvjete morat ćemo napraviti dobru ekipu jer cilj je grupna faza Europe. To moram ostvariti i bila bi velika šteta kada ne bismo ušli. Da to ne priuštimo navijačima koji su bili sjajni.

Osijek ima nekoliko odličnih igrača na posudbi.

- Pratimo igrače koji su jako dobri. Daku je zabio 20-ak golova u slovenskoj ligi, Fućak, Bralić, to su sve odlični igrači. Doći će i neki novi, ali moramo imati roster, duple pozicije jer ćemo igrati na tri fronta.

Slijedi odmor.

- Planiramo odmarati do 19. lipnja kada nam kreću pripreme.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener