Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tomić ipak ostaje u Kataloniji? Joventut je ozbiljno zagrizao...

Tomić ipak ostaje u Kataloniji? Joventut je ozbiljno zagrizao...

Joventut se sastao s Tomićem i njegovim zastupnicima kako bi im objasnio i predstavio projekt za iduću sezonu. Sada je na Tomiću da ocijeni tu ponudu, pišu španjolski mediji...

VIDEO

Španjolski košarkaški prvoligaš Joventut zainteresiran je za hrvatskog centra Antu Tomića (33) koji je prije dva tjedna postao slobodan igrač nakon odlaska iz Barcelone, izvijestile su u srijedu novine Sport i Mundo Deportivo.

- Joventut se sastao s Tomićem i njegovim zastupnicima kako bi im objasnio i predstavio projekt za iduću sezonu, očekivanja od momčadi te uvjete ugovora. Sada je na Tomiću da ocijeni tu ponudu, te razmotri pozitivne i negativne strane - piše Sport.

Joventut je namjeravao dovesti američkog krilnog centra Jacoba Wileya (25) koji je ove sezone igrao za Panathinaikos, no Gran Canaria je uskočila sa svojom ponudom te ga odvela na Kanarske otoke. Klub se zato okrenuo Tomiću.

REAL MADRID v FC BARCELONA LASSA. Liga Endesa 2017-2018.

- Računali smo na Wileya, no Gran Canarija je izjednačila našu ponudu pa će potpisati za njih. O Tomiću... ne znam što bih vam rekla. Trenutno nema ničeg - rekla je Joventutova glasnogovornica Judit Borrull u telefonskom razgovoru za Hinu.

Tomiću je 30. lipnja istekao ugovor s Barcelonom, dan nakon razočaravajućeg poraza u finalu doigravanja za prvaka od Baskonije. Ugovor nije produžen pa je hrvatski centar napustio Barcelonu nakon osam godina.

Joventut je iz katalonskog grada Badalone, udaljenog 13 kilometara od Barcelone, te je prošle sezone u regularnom dijelu prvenstva, do prekida uzrokovanog koronavirusom, zauzeo 12. mjesto među 18 klubova prve lige. U doigravanju je zatim upisao dvije pobjede i tri poraza među kojima i onaj od Barcelone s 92-96.

- Tomić razmatra druge ponude no mogla bi ga privući činjenica da bi ostao živjeti u Barceloni gdje se on i njegova obitelj osjećaju ugodno nakon osam godina - piše Sport.

Goran Stanzl/PIXSELL

- Osim toga, ondje bi se našao sa Pauom Ribasom, svojim bivšim suigračem iz Barcelone, koji je baš poput Tomića ovog ljeta napustio Barcelonu pa prešao u Joventut - dodaje taj list.

- Tomić će uzeti dva ili tri dana prije nego odgovori Joventutu na njegovu ponudu - pišu pak novine Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni.

Ante Tomić u srijedu nije bio dostupan za komentar.

- Nemam pojma gdje će igrati iduće sezone, ali Ante zaslužuje igrati za klub iz Eurolige, to je njegova razina. No to je samo moje osobno mišljenje - rekao je dužnosnik Barcelone za Hinu zamolivši za anonimnost.

Tomić je napustio Barcelonu kao stranac s najviše odigranih utakmica u 94 godine dugoj povijesti katalonskog kluba. Prije dva tjedna je priopćio preko Twittera kako nakon „osam  genijalnih godina“ odlazi iz Barcelone no nije otkrio gdje će nastaviti karijeru. U tom trenutku se nalazio u Hrvatskoj.

ALBA Berlin vs FC Barcelona

Za Barcelonu je odigrao 579 utakmica te se nalazi ispred Slovenca Erazema Lorbeka s 341 nastupom te Talijana Gianluce Basilea koji je upisao 329 susreta. Tomić je prije dvije godine postao prvi strani kapetan u povijesti katalonskog kluba nakon što je otišao dotadašnji domaći kapetan Juan Carlosa Navarro.

Tomić je s Barcelonom osvojio 12 naslova, ali nikada onaj Eurolige. Podignuo je jedan pehar španjolskog prvaka (2014.), tri španjolska kupa (2013., 2018. i 2019.), superkup (2015.) i sedam katalonskih prvenstava (2012., 2013., 2014., 2015., 2016., 2017. i 2019.).

Tomić je prije dolaska u Barcelonu nastupao za Real Madrid od 2010. do 2012. godine, a prije toga je igrao za Zagreb.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja