Obavijesti

Sport

Komentari 36

Tomić: Ma kakva vrućina, nema alibija! Rijeka mora proći Gziru

Tomić: Ma kakva vrućina, nema alibija! Rijeka mora proći Gziru
5

Gzira-Rijeka (četvrtak, 19:00) igrat će se po vrućini i onečišćenom zraku. TV prijenosa neće biti. U sastav se vraća Pavičić, pravo nastupa ima Krešić, a nedostajat će Čerin, Prskalo i Abass

VIDEO

Riječki nogometaši u srijedu ujutro su iz riječke ljetne topline krenuli u - maltešku (onečišćenu) vrućinu. Autobusom do Krka pa čarter za Maltu. Na prvu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige protiv Gzira Uniteda, momčadi koja je prije dvije godine šokirala Poljud i izbacila Hajduk iz Europe.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomić prije puta na Maltu

Pokretanje videa...

Tomić uoči Gzire 00:54

Očekuje se da će u Ta' Qaliju sunce pržiti na 32-33º Celzija, a uz to zrak će biti dodatno težak zbog onečišćenja. Lokalne su vlasti izdale upozorenje zbog loše kvalitete zraka te preporučile što manje vremena na otvorenom. Ako je ikako moguće u Ta' Qaliju treba disati klimatizirani zrak.

Naravno da Murić & com. neće imati tu privilegiju. Niti večeras na treningu, niti sutra na utakmici. Niti to, na kraju krajeva, zanima njihovog šefa, glavnog trenera Rijeke: Gorana Tomića.

- Ma o tome nam je najbolje uopće ne razmišljati jer onda ćemo otići u zonu alibija. Vrućina ili svježina, prirodna ili umjetna trava kao podloga, početak u 19 ili 20 sati... Ne-ma a-li-bi-ja! Rijeka mora proći Gziru i to je to - pričao je Šibenčanin s riječke klupe uoči polaska za Maltu.

Kad neće Gorica, hoće Lepinjica! Rijeka trijumfalno ušla u sezonu
Kad neće Gorica, hoće Lepinjica! Rijeka trijumfalno ušla u sezonu

- Znamo svi kakve senzacije tzv. autsajderi, pa onda i konkretno naš prvi ovosezonski europski protivnik, znaju napraviti u Europi. Pripremili smo se, analizirali ih i ne mislimo ni na što drugo osim Gzire i te utakmice koju igramo u četvrtak.

O Gziri koja je 2019. napravili senzaciju u Dalmaciji poslije zna se sve. Ali ovo je neka nova generacija.

- Prvo i osnovno: mi smo favoriti i imamo imperativ prolaska u 3. pretkolo. To je prvi i najvažniji dio pristupa. A Gzira... Imaju dosta Južnoamerikanaca. U prvom pretkolu protiv andorske Sant Julie odigrali su jednu iznimno tvrdu utakmicu, punu agresije. Borbeni su, disciplinirani, čvrsti. Shvaćamo ih maksimalno ozbiljno i na Maltu idemo da bi pobijedili.

Bez kojih igrača?

- Bez Čerina, Abassa i Prskala. U vezni red vraća se Domagoj Pavičić, a pravo nastupa sada ima i stoper Anton Krešić. Bit će nekih promjena u odnosu na utakmicu s Goricom u prvom kolu HNL-a u kojem smo pobijedili te napravili i dobrih i loših stvari na terenu. Dopustili smo protivniku previše udaraca na naš gol, ali dobro... Bila je to prva utakmica koju je tih startnih 11 igrača odigralo zajedno.

Obregon... Koliko je daleko od prave forme?

- On i Drmić će se alternirati na 'devetki' dok obojica ne budu na 100%. Imamo naprijed i mlade adute kao što su Bušnja i Vuk. O početnom sastavu ću odlučiti na dan utakmice - rekao je Tomić.

Pavičić je odigrao fantastično na pripremama i on će sigurno u startnu postavu, pitanje je samo hoće li zaigrati umjesto Libera ili Mudražije (nakon odličnih 90 minuta s Goricom Lepinjica je vjerojatno sigurno unutra od 1. minute).

Pa je za očekivati da će se Gziri od 1. minute suprotstaviti: Labrović - Tomečak, Escoval (Krešić), Galović, Vukčević - Lepinjica, Liber - Murić, Pavičić, Obeng - Drmić (Obregon). Kapetansku vrpcu nosi Nino Galović, klase za sebe su majstor Robert Murić te Domagoj Pavičić i Josip Drmić.

Klupski glasnogovornik Marko Babić potvrdio je da, kako stvari sada stoje, TV prijenosa s Malte neće biti. Radi se na tome da se, bude li zakonski moguće, možda negdje i plasira eventualni signal koji će domaći možda pustiti za svoje gledatelje, ali tu govorimo o čistoj teoriji tj. klupskoj želji da, bude li ikakve šanse, navijačima omogući gledanje prijenosa no... Nemojte se previše nadati.

POGLEDAJTE ŠTO SE DOGAĐALO IZA KULISA DRUGE ČETVRTFINALNE VEČERI ARMAGEDONA: 

 

Ako bude - super, ali daleko su veći izgledi da ćete 90 minuta s Malte pratiti u: tekstualnom prijenosu na portalima. Ili sreću potražiti na nekom stream kanalu. Ako ikakvog streama uopće bude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja