Obavijesti

Sport

Komentari 50

Tomić na solunskom frontu bez Drmića i Murića: Oni su favoriti

Tomić na solunskom frontu bez Drmića i Murića: Oni su favoriti
4

Riječani su otputovali u Grčku. U četvrtak u Solunu igraju prvu utakmicu play offa Konferencijske lige. Dva koraka do europskog sna, plasmana u skupinu. PAOK je favorit, ali... I veći su padali

VIDEO

PAOK - Rijeka, četvrtak 20.00, Solun. Prva utakmica play offa Konferencijske lige, uzvrat tjedan dana kasnije na Rujevici. Dvokorak za ispunjenje sna i još jedne riječke europske senzacije.

Grci su favoriti i Rijeka je u srijedu ujutro s Krka put Soluna krenula bez imperativa, ali s tim duboko usađenim europskim DNK. Stuttgart, Milan, Feyenoord, AZ... Padali su i veći od PAOK-a!

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

U avion za uzavrelu Grčku nisu sjeli ozlijeđeni Murić, Drmić, Labrović, Selahi i Smolčić te Stanić koji još nema pravo nastupa u Europi.

PAOK je silno iskusan, kvalitetan. Baš jak. Kurtić, Kagawa, Živković, Schwab, Ingason, Varela, Swiderski... Njuške sa stotinama utakmica u nogama, u Europi, u Serie A, u Premier league, u Bundesligi...

- Favoriti su, u to nema nikakve dvojbe - priča glavni trener 'bijelih' Goran Tomić u lijeno riječko jutro prije leta za Solun.

- Bio bih zadovoljan s bilo kojim rezultatom koji nam ostavlja prostor da u uzvratu na Rujevici idemo po prolaz u skupine. Naravno, jedino istinsko zadovoljstvo je pobjeda, ali znamo na kakvu momčad idemo i zato smo: realni optimisti.

U Edinburghu ste bili 'stisnuti' (citat Andrije Vukčevića). U Solunu to ne smijete biti.

- I u Osijeku smo radili neke pogreške koje ne smijemo, ali činjenica je također da smo u sezonu ušli dobro i da unatoč PAOK-ovoj favoriziranosti mi znamo da smo: Rijeka. A Rijeka je jako puno puta rušila bogatije od sebe, Rijeka je jako puno puta radila europske senzacije. Dakle: nemamo imperativ, ali vjerujemo da možemo.

Bez Drmića i Murića. Veliki hendikep.

- Nema alibija.

Plus je što PAOK tek u četvrtak zapravo igra svoju prvu službenu utakmicu ove sezone.

- Da, mi smo ipak u pravom ritmu već mjesec dana. Naravno, oni sve mogu nadoknaditi iskustvom i kvalitetom. Da, očekujemo da će žestoko napasti od prve minute, ali ne 'na ho-ruk'. PAOK nije takva nego baš nogometno, tehnički jaka momčad.

Igrate svaka dva-tri dana...

- Ma sezona je tek počela. Nema se što pričati o mogućem umoru, zasićenju i sličnim temama. Ni slova. Nagrada koju možemo osvojiti je silno važna i želja da do nje dođemo je veća od svega. Sanjam uzvrat na punoj Rujevici i slavlje. Oni su favoriti, mi nemamo imperativ, ali znamo da možemo. Idemo korak po korak - rekao je Goran Tomić.

Hibernian u Škotskoj i Osijek u Osijeku riječki su vezni red lomili i snagom i brojčano. Pa je čisto logično da će Tomić, posebno bez Drmića i Murića, na PAOK poslati Rijeku s tri centralna vezna.

'Ajmo, Rijeko... Prema još jednoj nezaboravnoj europskoj noći. Neka hrvatska pobjednička pjesma bude glasnija od sirtakija!

Marić: Što rade u VAR sobi, to je neprihvatljivo! Kriv je - tehničar
Marić: Što rade u VAR sobi, to je neprihvatljivo! Kriv je - tehničar
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani