Sport

Komentari 219

Marić: Što rade u VAR sobi, to je neprihvatljivo! Kriv je - tehničar

Marić: Što rade u VAR sobi, to je neprihvatljivo! Kriv je - tehničar

Šef sudačke komisije ispričao se navijačima Rijeke i svima koji prate nogomet zbog pogrešno povučene linije u analizi zaleđa zbog kojega je gostima poništen gol. No Jović ipak, kaže, nije pogriješio

Umjesto da povuku liniju s posljednjim igračem obrane Osijeka Milom Škorićem, dvojac u VAR sobi Gradskog vrta na utakmici Osijeka i Rijeke (1-0) napravio je to za pretposljednjim, Slavkom Bralićem, i ta je slika završila u izravnom prijenosu.

Prevedeno, Rijeci je poništen gol Issaha Abassa u nastavku akcije, a je li Robert Murić bio bliže golu od Škorića, nismo uspjeli doznati. Pa se šef sudačke organizacije HNS-a Bruno Marić zbog poteza Frana Jovića i Jerka Crnčića, kao i tehničara kuće Croatel koja radi prijenos, morao crvenjeti.

POGLEDAJTE SPORNU SITUACIJU OD 0:47

- Ispričavam se svima, NK Rijeci, njezinim navijačima, a onda i svim ljudima koji prate i vole nogomet. Neprihvatljivo je to što su napravili u VAR sobi, neprihvatljivo je da sa svojim odlukama izazivaju bijes, čuđenje ili podsmijeh kompletne nogometne javnosti. Tehničar je zadužen za kompjutorsko crtanje linija i nema sumnje da je pogreška njegova - rekao je Marić za Sportske novosti i dodao:

- VAR sudac, u ovom slučaju Fran Jović, taj je koji ima sve ovlasti u sobi i koji mora potvrditi sve donesene odluke, pa tako i napravljeno od strane tehničara. Naravno da je na kraju zapovjedna odgovornost moja i stoga sam ja taj koji se mora ispričati svima. Ovaj propust nema baš nikakve veze s HNS-om, Izvršnim odborom ili nekim trećim. To je izravno naš sudački propust, koji je nedopustiv i s kojim ozbiljno kompromitiramo vrijednost i važnost VAR-a.

Osim što je upitno je li Murić u zaleđu u trenutku upućivanja lopte, upitno je i je li Jorge Obregón, koji očito jest najbliži osječkom golu, utjecao na igru. Krenuo je na loptu pa je odustao...

Nije to prvi put da se Rijeci krivo crtaju linije, zadnja dva puta bila je oštećena. Ali ovaj put, tvrdi Marić, ipak je gol opravdano poništen.

- Odluka je na sreću ispravna jer naknadno smo vukli linije kako bismo dobili stvarnu sliku spornog trenutka. Međutim to što je zaleđe postojalo samo je pitanje sreće, a ne sudačkog rada ili znanja - rekao je Bruno Marić.

Istaknuo je i kako je Igor Pajač teško pogriješio jer nije isključio igrača Šibenika Suada Sahitija kod dva teža starta, pri čemu je drugi bio u 43. minuti, kod rezultata 1-1. Dragovoljac je na kraju izgubio na Šubićevcu 6-2.

- Sudac mu je dao samo žuti karton, nejasno je zašto se nije javila VAR soba. Sahiti je morao dobiti izravan crveni karton - kaže Marić.

Obojicu sudaca neće maknuti s liste, kako je dosad bio slučaj za prijestupe, nego ih staviti da sude "slabije utakmice".