Obavijesti

Sport

Komentari 27

Tomić uoči Osijeka: Protiv njih nam je uvjerljivo najteže igrati

Tomić uoči Osijeka: Protiv njih nam je uvjerljivo najteže igrati

U jednom smo lošijem rezultatskom nizu, očekujem reakciju ekipe. Igramo protiv izrazito neugodnog protivnika, rekao je trener Rijeke uoči derbija s Osijekom

VIDEO

S četiri poraza u posljednjih pet utakmica, Rijeka je sama sebe izbacila iz utrke za naslov prvaka. Zaostatak za Dinamom povećao se na 11 bodova, a kako je do kraja prvenstva u igri još 15 bodova, snovi o tituli sveli su se na teoriju za koju je potrebno čudo nad čudima. 

Pokretanje videa...

Andres Solano, Rijeka VIDEO

U takvom turobnom raspoloženju Riječani će u subotu od 20 sati dočekati Osijek u velikom derbiju 32. kola Prve HNL. Iako su se rasprsnuli snovi o tituli, Rijeka se želi vratiti na pobjednički kolosijek i tako u pozitivnom tonu završiti sezonu i u što boljoj formi dočekati finale Kupa protiv Hajduka. 

Momčad s Kvarnera zaostaje za Osijekom čak devet bodova, a za Hajduk sedam. Kada već ne mogu do prvog mjesta, glavni cilj je što bolja pozicija na tablici, a i Riječane će se dosta toga pitati u borbi za naslov. U subotu mogu zagorčati život Osječanima, a za dva kola i Hajduku koji je također u mrtvoj trci za naslov. 

Neopterećena momčad je najopasnija momčad i upravo zato Tomićeva Rijeka može biti nagazna mina Nenadu Bjelici. 

- U jednom smo lošijem rezultatskom nizu, očekujem reakciju ekipe. Igramo protiv izrazito neugodnog protivnika. Protiv njega nam je bilo najteže igrati ove sezone, kad gledamo te najbolje ekipe. Osijek je baš disciplinirana ekipa, odlično vođena i koja prima malo golova - rekao je Tomić u najavi još jednog derbija.

Kada god Rijeka i Osijek igraju u prvenstvu, to je rat na terenu. Čvrste i tvrde utakmice uz puno borbe, prekida, prekršaja, oprezne igre bez srljanja. U prvom susretu na Rujevici bilo je 0-0, a u Gradskom vrtu Osijek je dvaput slavio po 1-0. Ipak, susret u polufinalu Kupa donio nam je tonu uzbuđenja. Završilo je 3-2 za Rijeku i to u 117. minuti golom Merkulova. 

Rijeka pobijedila Osijek s 3:2 i osigurala finale Kupa protiv Hajduka

- Sigurno su sve utakmice s njima u prvenstvu bile ravnopravne gdje je jedan detalj odlučivao. U Kupu smo ih na vrijeme otvorili pa se utakmica rasplamsala i bila je zanimljiva. Sigurno su to utakmice u kojima neki detalji odlučuju. Siguran sam da ćemo biti pravi i pokazati dobru igru, ali da će nas rezultat razveseliti, a ne kao u prošlim utakmicama kada smo nešto više zaslužili, a nismo ništa dobili.

Osijeku treba pobjeda u borbi za titulu, a Rijeka se nada povratku na pobjedničke staze. 

- Trebaju i nama bodovi, imamo i mi svoje ciljeve i planove. Sigurno da želimo završiti sezonu u pozitivnom nizu i dočekati finale kupa u pozitivnom raspoloženju. Očekujem pravu reakciju ekipe što se tiče prave energije. Osijek igra na svoj prepoznatljiv način cijelu sezonu i kažem, izuzetno neugodna ekipa za igrati. Bit će sigurno rat na terenu i nadam se da ćemo pobijediti. Kad su teški trenuci, igračima je potrebna podrška i zahvaljujem se navijačima što su bili u Kranjčevićevoj i što će doći u subotu. Jedino s pravim treningom, radom i s pravom energijom možemo se izvući iz ove situacije. Osim Merkulova, Libera i Krešića, svi igrači su u kadru za sutrašnju utakmicu - završio je Tomić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union