Sport

Komentari 39

Tomić: Znam gdje su problemi; Bjelica: Ne znam kako će igrati pa neću reći ni kako ćemo mi

Tomić: Znam gdje su problemi; Bjelica: Ne znam kako će igrati pa neću reći ni kako ćemo mi

Imam neke ideje, mislim da znam gdje su problemi. Četiri u obrani? Ne bih još o tome, ali bit će promjena, zagonetno je poručio Goran Tomić, novi trener Rijeke uoči četvrtfinala Kupa protiv Osijeka

Ogled Osijeka i Rijeke (Gradski vrt, 14.30) bit će jubilarni, deseti međusobni dvoboj ova dva kluba u Kupu Hrvatske. U dosadašnjima su Osječani dvaput prošli dalje, a momčad s Kvarnera to je uspjela jedanput više.

Rijeka je nakon poraza od Hajduka (1-0) na Rujevici smijenila Simona Rožmana, a u ponedjeljak je predstavljen Goran Tomić, bivši strateg Lokomotive.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje nogometaša Osijeka

- Trenerske smjene obično donesu pozitivan šok momčadima. No ne trebamo se baviti tim stvarima. Ako budemo na očekivanoj razini, onda nema veze tko je s druge strane. Očekujem kako ćemo nakon tog susreta opet slaviti, ovaj put plasman u polufinale Kupa - najavio je susret Ivan Santini, novi napadač Osijeka.

Tomić je najavio promjene u momčadi.

- Imam neke ideje, mislim da znam gdje su problemi. Četiri u obrani? Ne bih još o tome, ali bit će promjena - zagonetno je poručio šibenski stručnjak.

- Imamo protivnika koji je vrlo kvalitetan, ima novog trenera, individualnu i momčadsku kvalitetu. Očekujemo dobru utakmicu, ali i prolaz u polufinale. Znamo njihove igrače, znamo i kako su izgledali u prijašnjim sustavima, iako je Tomić u Lokomotivi igrao u nekom drugom rasporedu. Vidjet ćemo što će sada napraviti. Kad saznamo njihovih početnih 11, onda ćemo moći pretpostaviti i u kojoj nas formaciji očekuju. Ne znamo kako će igrati, pa neću ni ja otkrivati njima kako ćemo mi - najavio je susret trener Osijeka Nenad Bjelica.

Osijek i Rijeka sastali se u 22. kolu HT Prve lige

Osijek je favorit. Koeficijent na pobjedu Osijeka je 2,20, a na pobjedu Rijeke 2,80. Prvoligaš s Drave nema pravo na pogrešku.

- Nemamo mi pravo na pogrešku niti u prvenstvu. Svaka nam je utakmica važna, nijednoj ne dajemo veći ili manji značaj. Važno nam je dovesti momčad na maksimum, a sada hoće li to na terenu biti manje ili više napadački - u Kupu je najvažnije proći - smatra Bjelica.