Obavijesti

Sport

Komentari 32

Zagreb je danas u četvrtoj ligi: Tata i sin Medić su i dalje tu, nitko ne zna gdje su dva stranca

Zagreb je danas u četvrtoj ligi: Tata i sin Medić su i dalje tu, nitko ne zna gdje su dva stranca

U momčadi imamo dosta strojara i informatičara, svi smo neki pametni, ha-ha. Šefu Mediću teško je jer je NK Zagreb u četvrtom rangu. Dva stranca su otišla i nemamo pojma gdje su, priča nam kapetan 'pjesnika'

VIDEO

Prije 19 godina stadion u Kranjčevićevoj živio je nezaboravne dane. Tog 4. svibnja 2002. u posljednjem prvenstvenom kolu Zagreb je ugostio Kamen Ingrad u slavljeničkoj utakmici, a na tribinama je bilo gotovo 5000 ljudi. 

Pod vodstvom pokojnog Zlatka 'Cice' Kranjčara osvojili su prvi i jedini naslov prvaka Hrvatske. Zagreb je te sezone oba puta svladao Hajduk, dok je protiv Dinama imao pobjedu i remi.

POGLEDAJTE VIDEO: Odlazak Zlatka Kranjčara

Pokretanje videa...

Cico Kranjčar 01:44

- Vjerovali smo u ovaj naslov i zasluženo smo ga osvojili. Nitko nam ne može ništa predbaciti i ponosan sam na ovaj uspjeh - izjavio je tad Zlatko Kranjčar.

Vjerojatno ni najveći pesimisti u tom trenutku ne bi mogli zamisliti da će taj isti klub danas igrati u četvrtom rangu hrvatskog nogometa (Središte Zagreb) i gledati u leđa klubovima protiv Lukavca, Ravnica i Dinama iz Odranskog Obreža.

- Cilj nam je plasman u treću ligu. Imamo tri utakmice manje i uz Ravnice odskačemo kvalitetom. Ima tu definitivno dobrih igrača. Jedan od najiskusnijih je Lovro Medić (30), ali on nije kapetan jer nije najbolji igrač - našalio se kapetan Zagreba Antonio Regović (24).

NK Zagreb - HNK Hajduk

Alfa i omega kluba još je Dražen Medić. Predsjednik je i trener 'pjesnika'.

- Sa šefom imam super odnos. Naravno da mu je teško što je klub tu gdje je, ali moram kazati da su nam primanja redovita i za ovaj rang vrlo dobra, na razini trećeligaških klubova su. Medić ima velike planove, želi klub vratiti tamo gdje je bio - priča nam Regović.

Zagreb u utorak od 15 sati igra susret osmine finala Kupa protiv Hajduka. 'Bile' će dočekati na Veslačkoj. U Kranjčevićevoj nisu od 2017., kad im je istekla koncesija. Nije NK Zagreb imao novca za održavanje stadiona, koji je ionako bio u jako lošem stanju.

- Nabrijani smo na Hajduk. Travnjak na glavnom terenu u Veslačkoj će biti sjajan jer na njemu nismo igrali od 11. mjeseca. Tad je prekinuto prvenstvo zbog korona virusa. Formu smo održavali kroz prijateljske utakmice. Uvjeti u Zagrebellu su super, tereni se održavaju redovito - priča kapetan Zagreba pa dodaje:

- Za većinu igrača ovo će biti najveća utakmica u životu. Često nam zbog posla ili ispita na fakultetima fale dva-tri igrača na utakmicama i to se osjeti. Ja sam pokrenuo obrt, a u klubu najviše ima strojara i informatičara, svi neki pametni - kazao je kroz smijeh Regović.

NK Zagreb - NK Slaven Belupo

Za Zagreb su i igrala dva zanimljiva stranca. Dieudonné Gbaklé (25), bivši U-20 reprezentativac Malija i igrač s 12 nastupa u drugoj francuskoj ligi u dresu Metza, te Francuz Ousmane Coulibaly (24).

- Nemamo pojma gdje su sad. Nikome se u klubu nisu javili, na zimskim pripremama se nisu pojavili, navodno su negdje u Francuskoj i nemaju se namjeru vraćati. Od jačih aduta izdvojio bih Bornu Vinčića (28), bivšeg igrača Dinama, tu je i stoper Karlo Strunje (24) - kazao je za kraj.

Nećemo raditi eksperimente, čeka nas komplicirana utakmica
Nećemo raditi eksperimente, čeka nas komplicirana utakmica
Bijele kose na krovu busa: Kako je Kranjčar donio Zagrebu titulu
Bijele kose na krovu busa: Kako je Kranjčar donio Zagrebu titulu
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića