Sport

Komentari 17

Tony Parker košarkaš godine, Bogdanović je najpopularniji...

Tony Parker košarkaš godine, Bogdanović je najpopularniji...

Bojan Bogdanović završio je na 4. mjestu u Fibinu izboru za europskoga košarkaša godine, u kojem je pobijedio Tony Parker. Bojan je dobio najviše glasova navijača...

Dan nakon što je Fiba Europe proglasila Darija Šarića najboljim mladim košarkašem prošle godine, objavila je poredak najboljih i u seniorskoj konkurenciji. 

Nagradu za europskoga košarkaša godine očekivano je dobio Tony Parker, koji je prvo igrao NBA finale sa San Antonio Spursima, a onda u Sloveniji osvojio prvi naslov europskog prvaka s francuskom reprezentacijom.

Drugo mjesto u izboru pripalo je Grku Vassilisu Spanoulisu, najboljem igraču europskog prvaka Olympiacosa, a treće Španjolcu Marcu Gasolu iz Memphis Grizzliesa, najboljem obrambenom igraču NBA lige. 

Odmah iza te velike trojke smjestio se naš Bojan Bogdanović, koji je pružao odlične partije u dresu Fenerbahçe Ülkera te predvodio preporod hrvatske reprezentacije, koja je u Sloveniji igrala prvi polufinale EP-a nakon 18 godina.

U izboru Fibe Europe sudjelovali su stručnjaci i navijači, a konačni rezultat izračunat je kombinacijom njihovih glasova. Bogdanović je zapravo dobio najviše glasova navijača, ali to mu nije pomoglo da bude plasiran bolje od četvrtog mjesta, na koje su ga stavili stručnjaci. 

S obzirom na to da je u izboru za najboljeg mladog igrača najviše glasova navijača dobio Fenerbahçeov Kenan Sipahi, očito je da su turski ljubitelji košarke bili najaktivniji u glasovanju.

Iza Bogdanovića ostala su šestorica nominiranih - Slovenac Goran Dragić, Litavac Mantas Kalnietis, Finac Petteri Koponen, Talijan Luigi Datome, Crnogorac Nikola Vučević te Srbin Nenad Krstić.

Osim Šarića i Parkera, dobitnice nagrade Fibe Europe su i Sancho Lyttle (košarkašica godine) te Astou Ndour (mlada košarkašica godine).

Najčitaniji članci