Obavijesti

Sport

Komentari 0

Top izjave HNL trenera, Zekić vs Sopić: Djed Mraz, Trpinjska cesta, disko, korizma, pas i zec

Top izjave HNL trenera, Zekić vs Sopić: Djed Mraz, Trpinjska cesta, disko, korizma, pas i zec
11

Treneri i igrači Zorana Zekića proglasili su najboljim trenerom prošle sezone, a sada vodi albanskog prvaka Partizanija. Prošle sezone on i Goričin strateg najviše su nas uveseljavali izjavama, a vi procijenite tko je zabavniji

VIDEO

Zoran Zekić senzacionalno je doveo Slaven Belupo do drugog mjesta na početku sezone, krajem prošloga ljeta. Još oko Uskrsa europsko je mjesto bila realna ambicija, ali pred kraj sezone krenulo je nizbrdo, Zekić je najavio odlazak, a Koprivničanci su završili na standardnom osmom mjestu.

Gorica se, pak, izvukla iz nemoguće situacije i u zadnjih 15-ak kola nadoknadila 11 bodova zaostatka te na kraju čak i komotno ostala u ligi. Čudotvorac je bio trener Željko Sopić.

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

A ta su dvojica stručnjaka bili i najveći zabavljači prošle sezone. Jer dok većina trenera i igrača strahuje da nešto pogrešno ne kažu ili da se nešto ne bi pogrešno protumačilo, Zekić i Sopić izašli su iz tih okvira i nakon svake utakmice iščekivali smo njihovu analizu. Gotovo uvijek vrlo zabavnu.

Izvukli smo one izjave Zekića i Sopića koje su nas iznenadile, šokirale i nadasve nasmijale. A vi procijenite tko je bio zabavniji...

Željko Sopić

- 28. svibnja nakon poraza od Dinama 4-1
"Nekima sam kao Djed Mraz dao šansu prvi, zadnji put i nikad više. Htio sam ih počastiti s minutama, ali kad izađeš na noge velikom Dinamu, samo jaki i hrabri momci mogu igrati. Mi od prosinca živimo Trpinjsku cestu, da karikiram. Tek malo kasnije ćemo shvatiti što znači s -11 stići na +5 bodova.

20. svibnja nakon pobjede nad Varaždinom 5-2
"Napravili smo tada grupu zvanu ostanak u ligi, uz riječi 'tko preživi, pričat će'. Vjerojatno su tada u to vjerovali moja žena, djeca, pas, zec i ja. Pogotovo kada smo utakmicu s Lokomotivom dočekali s manjkom od 11 bodova. Dok su drugi imali od sedam do devet dana slobodno, mi smo trenirali za Badnjak i Novu godinu.

Istra je seljačka radna zadruga

16. svibnja nakon poraza od Istre 1-0
"Ja se ne bih veselio da sam pobijedio, iskreno da vam kažem. Ne bih se veselio, majke mi! Glorificiramo strane trenere, a imamo 50 boljih trenera od ovih što rade tu. Poms radi čuda, ovaj radi čuda... Ljudi, dajte se malo otrijeznite. Imamo 50 naših tenera koji ne mogu dobiti šansu, a znaju nogomet možda više od mene. ja sam se školovao 11 godina kako bih dobio svoju trenersku licenciju, kao i drugi naši hrvatski treneri. A onda dođu Rene Poms ili Mario Rosas (bivši trener Šibenika, nap. ur.), pa u HNL-u rade kao 'predstavnici kluba'. Kako je to moguće? Pa zašto naši treneri ne mogu tako raditi u Njemačkoj ili Francuskoj? Zar stvarno vrijede jedna pravila za hrvatske, a druga za strane trenere. Nije mi se svidjelo što smo u Puli igrali s jednom loptom, što bi moji igrači sami trebali trčati u gol-aut po nju kako bi mogli nastaviti s igrom. I tu me nije briga jesu li nekom vlasnici Španjolci, Urugvajci, Turci, Nijemci ili Hrvati, to je za mene primjer seljačke radne zadruge!

Pobjedom nad Varaždinom Gorica osigurala ostanak u HNL-u

1. svibnja nakon 2-2 s Lokomotivom
"Sad će opet pričati da Sopić govori gluposti. Znate kakvi su ovi naši hibridni tereni? Ovaj je čak bio i dobar, ali to su jako skliski tereni. Više si na ledu nego što igraš nogomet i onda se dogodi greška kao kod Vojtka. On je zabio gol i plače u svlačionici.

Trening u 1.30 i igrači koji ne kuže fore

26. travnja nakon 0-0 s Hajdukom
"Mi smo igrali nakon tri dana i bili prazni, ali netko je gore rekao da moramo igrati nakon dva i pol dana. Kao i protiv Varaždina, pa smo odmah morali na Maksimir. Ne znam tko to određuje, ali treba malo više sluha. Lokomotiva je imala šest dana između utakmica, Rijeka ima pet. Možda da treniram Manchester United i da imam 47 igrača pa da imam svaki dan.

Pobjedom nad Varaždinom Gorica osigurala ostanak u HNL-u

14. travnja nakon 4-0 protiv Šibenika
"Sad će zaživjeti taj balkanski mentalitet, vjerojatno će se napiti svi u autobusu, a nisu ni svjesni da ih čeka trening u 1 ujutro! Da, trening u 1 ujutro da izbace sav alkohol koji će popiti u autobusu! A znate zašto smo trenirali u 1.30 ujutro? Da netko od mojih igrača nakon ove pobjede ne poleti previsoko, da netko ne pomisli kako smo osigurali ostanak u ligi. Realno, mi smo zadnji put od njih izgubili 3-0, a imali smo 26 udaraca, 43 centaršuta i 90 opasnih napada!? Pa ne treniram ja Chelsea ili Manchester City, treniram Goricu, što možemo očekivati više od toga?! I izgubili smo. Tada kao trener sjednete, kao tele blejite u prazno i mislite si "je li ovo moguće". A znate naš mentalitet i tu zaigranost, kad vodite 4-0 svi na terenu žele biti Maradona ili De Bruyne, svi bi gurali kroz noge. Raspopoivć zadnji vezni? To vam je kao kad imate 16 godina, u džepu imate 10 kuna i hoćete ići u disko za koji se upad plaća 20 kuna. A na kraju večeri ste bili u disku, ni sami ne znate kako ste ušli unutra. Na treningu je bila dobra zezancija. Kristijan Fućak je "bacao" svoje fore s Grobnika, četvorica su popadali na zemlju od smijeha, druga četvorica su ga samo blijedo gledala.

Sreća da nemam kose...

1. travnja nakon 1-1 s Dinamom
"Sreća pa nemam kose! Svi mi čestitaju na bodu, a igrači su u svlačionici kao da sam došao na sprovod, dok smo uzeli bod prvaku. Da nam dođe Chelsea i remiziramo, to bi nam bilo malo.

17. ožujka nakon poraza 2-1 od Varaždina
"Evo sad smo pokazali da možemo primiti i gol iz svojeg auta jer protiv Belupa smo primili gol iz protivničkog auta. Ispali smo bedaci. Tih 10 igrača će mi objasniti gdje su stajali jer cijela centrala je bila otvorena. To se ne događa ni u seoskim ligama.

Pobjedom nad Varaždinom Gorica osigurala ostanak u HNL-u

19. veljače nakon poraza 2-1 od Hajduka
"Nogomet se igra zbog golova, mi trljamo lijevo desno, koga to zanima?! Za tri dana će svi znati je Hajduk dobio 2-1, kao da će se itko sjećati naših prilika. Ja sam se pitao u jednom trenutku na klupi tko je Hajduk, a tko Gorica.

5. veljače nakon poraza 3-0 od Šibenika
"Najveći je problem taj što su gospoda iz Šibenika napravili više faula od nas. A govorili smo da ne mogu. Izgleda da smo neke stvari krivo pripremili.

21. siječnja nakon 0-0 s Dinamom
"I dalje mi nije jasno kako je neki "pametnjaković" mislio da je dobro nakon 100 minuta poslije Varaždina, samo tri dana kasnije igrati kod Dinama. Sretan sam, mašem repom...

18. siječnja nakon 0-0 s Varaždinom
"Treneri koji rade razumiju. Nije to PlayStation da jednog izvadiš, drugog ubaciš. Netko pametan tamo je odlučio, pošto smo mi zadnji, da igramo za tri dana.

Zoran Zekić

5. svibnja uoči utakmice s Goricom
"Naravno da bih volio igrati s 10 mladih, ali to je jednostavno nemoguće. Forsiranje preko forsiranja nikome ne donosi dobro. To ti je kao da ti mene sad pošalješ u ring s najboljim MMA borcem, a ja sam se sad malo zapustio, zapuhao bih se. Kad bi me frajer promašio, mislim da bih izdržao jedno dvije sekunde...

1. svibnja nakon poraza od Rijeke 3-1
"Puno ljudi u klubu nije bilo spremno za ovu situaciju. Možda bi bilo bolje da se nismo borili ni za što, kao i prošle godine.

Ne idu mi brojke, što god izračunam, potrošim više

20. travnja uoči Osijeka
"Jednostavno ne volim te igre s brojkama, uvijek sam bio slab u školi s time. Pa i danas sam slab s lovom, sve što izračunam, potrošim više.

15. travnja nakon poraza od Dinama 4-0
"Da nisam trener Slavena Belupa, uživao bih u nekim njihovim majstorijama, ali ovako i nisam baš mogao.

12. travnja nakon poraza od Hajduka 1-0 u Kupu
"Kolega Leko bi se žalio još više da nije bio ovakav rezultat. Ti hibridi su dobra ideja, ali moraju se mijenjati. Tereni su tu već četiri do pet godina. Bio je to dobar potez HNS-a, ali moramo mijenjati.

U korizmi smo se odrekli golova i bodova

18. ožujka nakon poraza od Hajduka 1-0
"Lani sam pogađao sa zamjenama, pa sam, kao, bio jako pametan, a sad nisam. Zamijenio sam igrača i okrenuo na 3-5-2, i baš na toj strani odakle je Mikanović potegao mi je falio krilni igrač. Kad te hoće, hoće, a kad neće, neće. Mi smo se u korizmi odrekli golova i bodova, na sreću brzo će proći korizma...

4. veljače nakon 1-1 s Dinamom
"Neće nitko pobijediti Zorana Zekića šest puta zaredom!

11. studenoga uoči gostovanja kod Hajduka
"Drago mi je da karte idu top, sigurno će stadion biti obojen u plavo, sa žestokom podrškom Slavenu. Marina nam je jako bitan, nažalost, učestalo dobiva žute kartone. U šali sam rekao sucima da bi bilo najbolje da mu daju žuti karton prije početka utakmice, pa da znamo i on i ja kako ćemo se ponašati. Protiv Lokomotive su u prvom poluvremenu bila dva prekršaja, a on je uspio zaraditi žuti karton.

Vježbali smo i zamjenu kopački

31. listopada nakon 1-1 s Goricom
"Pukla je kopačka. Jeste vidjeli kako mu je brzo svoju dodao Zoran Kvržić? Zna i koji broj Bosec ima i sve, to vježbamo na treningu!

9. listopada nakon poraza 4-0 od Osijeka
"Da nemam ovoliku odgovornost koliku imam u ovom klubu, iste sekunde bih se oprostio i zahvalio. Nisam nikad mislio da će me biti sramota, ali baš me onako... Malo me stid, zbog naše izvedbe, ponašanja i defetizma kojeg smo pokazali. Nedopustivo je da mladi ljudi, a pod mlade ljude smatram i sebe, da u jednom trenutku mogu tako lagano odustati.

Osijek i Slaven Belupo sastali se u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa

1. listopada nakon poraza 4-1 od Dinama
"Prvi gol Dinama? Moram se malo našaliti, u tim je trenucima baš iza gola svjetlila reklama "najbolji hrvatski krumpir". Dugo nisam vidio takav autogol, da si golman zabije gol iz voleja. I to iz drugog pokušaja.

4. rujna nakon poraza 5-1 od Hajduka
"Htio sam zamijeniti Hoxhu, ali on je bio brži od mene i dobio crveni karton.

Bolje imati 14 bodova nego tri

3. rujna uoči Hajduka
"Obično se kaže da lijepe stvari traju kratko, ali ja sam se uvjerio u suprotno. Zaista je prava istina da je ljepše nakon sedam kola imati 14 bodova nego pet ili tri. Čujemo se? Kako sam se prekratko ošišao, uši su mi izgleda narasle pa sam nešto pritisnuo.

Slaven Belupo svladao Goricu s 2:1

24. srpnja nakon poraza 5-1 od Dinama
"Jedino pozitivno što mogu izdvojiti u ovoj utakmici jest da smo napravili dobru stvar za hrvatski nogomet, pomogli smo Dinamu da se napuni samopouzdanjem prije važne europske utakmice. Ovo mi je najteži poraz u trenerskoj karijeri, koliko ja znam, nisam nikad izgubio 5-1, pogotovo ne na ovakav način. Naravno, moram gledati i od sebe, da smo igrali bunker, s 10 igrača pred golmanom, izgubili bismo 2-1, ovako smo izgubili 5-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu