Obavijesti

Sport

Komentari 8

Topić uoči osmine finala: Neka se Nizozemke prilagode nama

Topić uoči osmine finala: Neka se Nizozemke prilagode nama
1

Ovo bi trebalo biti najizjednačeniji susret osmine finala. Hrvatska ima po imenima jaču ekipu od Nizozemske, dok je 'oranje' po riječima njihovog izbornika bolja ekipa

VIDEO

Po većini najava ovo bi trebalo biti najizjednačenija utakmica osmine finala. Igrat će se u njemačkom Halleu, može se reći da bi to trebao biti domaći teren za Nizozemsku, čija je granica udaljena 120 km od tog njemačkoga grada. Ne samo radi toga, Nizozemke su ovdje igrale skupinu i privikle su se na dvoranu, koja nije klasična, igra se na Gerry Weber stadionu, na kojem se igra poznati ATP teniski turnir.

Današnju utakmicu Nizozemke su izborile očekivanom pobjedom nad Španjolskom u nedjelju. Do nje su došle brzo u tri seta, kupile tako dodatno vrijeme uz dan odmora za pripremu današnje utakmice. Prije toga su dva puta izgubile u petom setu, odličan otpor pružile su Turskoj i Njemačkoj.

- Bila je ovo lijepa utakmica s naše strane, pokušali smo da potraje što je kraće moguće. Odradili smo je dobro u obrani i bloku - nakon prolaska skupine rekao je nizozemski trener Vermeulen.

U njoj je konačno proigrala Flier, najpoznatija igračica Nizozemske na ovom prvenstvu nije briljirala, ali protiv Španjolske predvodila je ekipu s 13 poena uz 52% realizacije u napadu. U odsutnosti ozlijeđenih Wensink, Stam-Pilon i Slöetjes njoj pripada uloga vođe u ovoj reprezentaciji. Nizozemski skaut Beijl u nedjelju je bio u Dresdenu kako bi uživo snimio igru Hrvatske, svoja zapažanja prenio je izborniku Vermeulenu, koji je uz video snimke tako dobio potpunu sliku današnjeg protivnika.

- Senna Ušić do sada nije igrala za Hrvatsku, jer je ozlijeđena, ali i bez nje Hrvatska će biti vrlo zahtjevan protivnik. Vidjeli smo novu Hrvatsku, jer oni stvarno igraju kao ekipa. Često dok sam bio izbornik Španjolske igrao sam protiv njih i često je Hrvatskoj tada nedostajalo timskog duha. Ovoga puta oni se zabavljaju na terenu, a to ih čini posebno opasnima - rekao je nizozemskim novinarima Vermeulen.

Hrvatska i Nizozemska posljednji put srele su se potkraj 2011. godine u Poreču u finalu turnira drugog kruga kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre. Nakon prave drame u pet setova slavile su tada Hrvatice s 15:13 u petom setu. U odnosu na tu utakmicu Hrvatska će danas biti jača za Poljak i Jerkov, rekao bih još i klupu koje u tom susretu gotovo da nije imala. Nizozemska slabija, nema već spomenutih ozlijeđenih, te nekih koje su se oprostile od reprezentacije. No, imat će Flier koja je tada bila ozlijeđena.

- Ako budemo na našoj razini, imamo šanse pobijediti Hrvatsku. Ništa veće nego oni, mi imamo bolje ekipu oni pojedinačno bolje igračice. Naša ekipa je mlada, pokazali smo neke odlične stvari ovoga ljeta, popravili neke greške koje smo radili u igri - za kraj će Vermeulen.

Nema dvojbe da je Hrvatska individualno kvalitetnija, ali odbojka je sport u kojem ekipa mora biti uigrana da bi ostvarivala rezultate. Hrvatska je ovog ljeta, a i posljednjih godina igrala daleko manje od Nizozemske i to će joj biti hendikep, iako treba dodati da je u Dresdenu izgledala sjajno kao ekipa, Lovrinov je unatoč malom broju utakmica odradio vrhunski posao tijekom priprema.

Ponedjeljak su hrvatske odbojkašice provele putujući iz Dresdena u Halle. Transfer se nespretnošću organizatora neplanirano odužio, pa je reprezentacija ostala bez ručka, jer nije se smio propustiti termin za trening.  

- U Dresdenu smo odigrali vrlo dobro, pa se nadam da ćemo takvu formu donijeti sa sobom u Halle. Budući da je nizozemska reprezentacija jaka, pred nama je vrlo interesantna i teška utakmica - rekao je hrvatski izbornik Igor Lovrinov.

Utakmicu će gotovo sigurno propustiti Ušić-Jogunica, zbog ozljede leđa ona na ovom prvenstvu nije uopće zaigrala. Srećom po Hrvatsku nije trebala, jer Topić i Jerkov igraju odlično.

- Ako im uspijemo raštimati prijem od početka, mi smo na konju. Uostalom nećemo se prilagođavati nikome, neka se drugi prilagođavaju nama - u najavi današnje utakmice samouvjereno će za Sportske novosti ponajbolja igračica Hrvatske na ovom prvenstvu Topić.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao