Obavijesti

Sport

Komentari 16

Toplak opet trener Varaždina! Doveo ih je do finala Kupa...

Toplak opet trener Varaždina! Doveo ih je do finala Kupa...
1

Samir Toplak u Interu je postao najdugovječniji trener u povijesti HNL-a. Sad se vraća na klupu kluba koji je vodio 2010/11. i završio na 11. mjestu forsirajući mlade igrače. Neki su ga i sad dočekali...

VIDEO

Izgleda kao gotova stvar, iako službene potvrde NK Varaždina još nema. Samir Toplak trebao bi postati novi trener posljednje momčadi 1. HNL.

Toplak će tako biti već treći trener varaždinskog nogometnog prvoligaša ove sezone. Na početku sezone vodio ih je Borimir Perković, kojeg je u 9. listopada zamijenio Luka Bonačić.

Splitski strateg raskinuo je suradnju dan nakon poraza 1-0 od Istre 1961, izravnog konkurenta za ostanak u 1. HNL.

Bonačića će naslijediti Samir Toplak, nekadašnji igrač Varteksa i njemačkog Bochuma, koji ima dva nastupa za Vatrene.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je Varaždin, Cibaliju i Zelinu, a najdulje se zadržao na klupi Intera iz Zaprešića. Na njihovu klupu stigao je u travnju 2014. godine i kasnije uveo Diva iz predgrađa u 1. HNL. Trener Zaprešićana bio je do siječnja ove godine. Sad bi trebao preuzeti posljednju momčad 1. HNL, a javnosti bi trebao biti predstavljen u ponedjeljak.

U Varaždinu je vodio mlađe selekcije od 2003 do '05. godine (od tih igrača danas je u sastavu Težak), sportski je direktor bio 2009/10., a trener prve momčadi 2010/11. Pamte ga kao trenera koji je doveo Varaždin do finala Kupa, gdje je izgubio od Dinama 3-1 i 5-1. A uveo je mlađe igrače Brlečića, braću Škvorc, Punčeca, D. Glavinu... Završili su 11. u ligi, a iz tog sastava danas su ga dočekali Glavina, Glavica i Tkalčić.

Toplak bio svoj debi na varaždinskoj klupi ima baš protiv svojeg bivšeg kluba Intera iz Zaprešića u sklopu 22. kola 1. HNL.

Realno, Toplak je najbolje rješenje za varaždinski sastav. Dobro poznaje sve igrače i svojom energičnošću dobro će prodrmati momčad.

Također, Varaždinci će sigurno igrati nešto ljepši nogomet budući da je Bonačić u svojoj eri inzistirao na čistoj defenzivi.

Hoće li to donijeti rezultata, ostaje nam za vidjeti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...