Obavijesti

Sport

Komentari 71

Tottenham u ludoj utakmici šokirao je United na Traffordu!

Tottenham u ludoj utakmici šokirao je United na Traffordu!
1

Nogometaši Tottenhama priredili su najveće iznenađenje 6. kola svladavši Man United 3-2 na Old Traffordu. U manje od tri minute obje momčadi zabile su tri gola

VIDEO

U posljednjoj subotnjoj utakmici 6. kola engleske Premierlige nogometaši Manchester Uniteda i Tottenhama pružili su gledateljima pravu poslasticu.

Momčad menadžera Andre Villas-Boasa šokirala je prepuni Old Trafford slavivši rezultatom 3-2. Bivša momčad Luke Modrića, Nike Kranjčara, Vedrana Ćorluke i Stipe Pletikose sjajno je stajala na travnjaku i u potpunosti zaslužila osvojiti tri boda.

Poveo je Tottenham nakon manje od dvije minute igre, nakon solo akcije lijevog beka Jana Vertonghena. Nizozemac je po lijevoj strani Unitedova šesnaesteraca došao blizu vratiju Andersa Lindegaarda, okrenuo se na "krivu" nogu (desnu) i opalio, a lopta je uz odbijanac završila u mreži domaćina.

Očekivao se uraganski uzvrat Uniteda nakon toga, ali ništa se konkretno nije događalo sve do 32. minute i još jednog prodora pokraj očito stare i trome obrane Uniteda, kojom su "komandirali" Jonny Evans i Rio Ferdinand. Gareth Bale projurio je kroz sredinu obrane "crvenih vragova", pokraj presporog Rija Ferdinada, te u stilu Vertonghena "krivom" nogom pogodio donji desni kut Lindegaardova gola. Tih 2-0 je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, nakon kojeg je uslijedio pravi spektakl.

Po povratku iz svlačionica Wayne Rooney gurnut je u igru umjesto Ryana Giggsa i taj potez Alexa Fergusona dao je ploda nakon svega pet minuta igre. Rooney je nakon kratke kombinacije prošao po desnoj strani napada, ubacio prizemnu loptu prema petercu "spursa" koju je laganim dodirom u mrežu Brada Friedela skrenuo Nani.

Tek što se krenulo s centra United je ponovno bio pred golom Tottenhama, ali ga je jedna izgubljena lopta koštala kontre i novog pogotka. Bale je dobio upotrebljivu loptu u prostor, ušao je u šesnaesterac, opalio ljevicom snažno, Lindegaard obranio, a na loptu je natrčao Clint Dempsey i zabio za 3-1.

Vodstvo od dva gola razlike trajalo je ponovno minutu, pa i manje, kada je na asistenciju Robina van Persieja Shinji Kagawa zabio za, pokazalo se, konačnih 2-3. Recimo i da su spomenuta tri pogotka postignuta unutar 139 sekundi!

Iako je do kraja susreta bilo još pregršt prilika za United, nijedna lopta više nije prošla pored iskusnog Friedela, a Amerikanca je jednom prilikom spašavala i vratnica (slobodni udarac Rooneyja, op.a.).

Ovom je pobjedom Tottenham skočio na peto mjesto prvenstvene ljestvice s 11 osvojenih bodova, dok je United ostao treći, ali je izgubio korak s vodećim Chelseajem koji sada ima četiri boda više. "Spursima" je ovo prva pobjeda na Old Traffordu nakon 1989. godine kojom je prekinut njihov negativan niz od 22 utakmice bez trijumfa (22 pobjede Uniteda i četiri remija).

Pobjeda Cityja, 'petarda' Liverpoola

Manchester City pobijedio je na Craven Cottageu Fulham s 2-1 i to u posljednjim minutama susreta. Poveli su domaćini pogotkom Mladena Petrića s bijele točke, koji je poslao Joea Harta u jednu, a loptu u drugu stranu. Bio je to treći ovosezonski pogodak Petrića u Premierligi.

Prednost domaćina stajala je sve do 43. minute prvog dijela utakmice, kada je Sergio Agüero iz blizine konačno probio tvrdu obranu Fulhama, koja je dotad hrabro odlijevala svim napadima "građana".

Petrić je igru napustio u 66. minuti kada ga je na travnjaku zamijenio Alexander Kačaniklić, ali ta zamijena menadžer Martina Jola nije bila ni približno dobra kao ona Roberta Macinija, koji je u 86. minuti u igru ubacio Edina Džeku.

Bosansko-hercegovački reprezentativac odužio mu se nakon svega 66 sekundi igre, kada je nakon "flipera" pred vratima Marka Schwarzera desnom nogom zakucao loptu s otprilike šest metara u gornji lijevi kut Australčeva gola.

Nogometaši Brendana Rodgersa konačno su upisali prvu pobjedu u sezoni! Liverpool je kao gost slavio kod Norwicha s visokih 5-2 i uz hat-trick omalenog Urugvajca Luisa Suareza.

Urugvajac je zabijao u 2., 38. i 57. minuti susreta, a između njegovog drugog i trećeg pogotka ugurao se probuđeni Turčin Nuri Sahin golom za 3-0.

Steve Morison smanjio je na 1-4 za Norwich u 61., ali je sedam minuta kasnije kapetan Steven Gerrard podigao na 5-1. Poraz je u 87. ublažio Grant Holt pogotkom za 2-5.

Recimo i da je Suarez tek drugi čovjek u povijesti Premierlige koji je postigao dva hat-tricka na istom stadionu, a da nije domaći. Osim njega to je pošlo za nogom Wayneu Rooneyju na Reeboku (Bolton).

Od ostalih rezultata izdvojimo golovima bogat remi Readinga i Newcastlea (2-2). Demba Ba ponovno je bio dvostruki strijelac za "svrake", dok su za domaćine zabili Kebe i Hunt.

Premierliga, 6. kolo:

Fulham - Manchester City 1-2 (Petrić 10-11m / Agüero 43, Džeko 87)

Sunderland - Wigan 1-0 (Fletcher 51)

Stoke - Swansea 2-0 (Crouch 12, 36)

Reading - Newcastle 2-2 (Kebe 58, Hunt 62 / Ba 59, 83)

Everton - Southampton 3-1 (Osman 25, Jelavić 32, 38 / Ramirez 6)

Norwich - Liverpool 2-5 (Morison 61, Holt 87 / Suarez 2, 38, 57, Sahin 47, Gerrard 68)

Manchester United - Tottenham 2-3 (Nani 51, Kagawa 54 / Vertonghen 2, Bale 32, Dempsey 52)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku