Obavijesti

Sport

Komentari 25

Tottenham ugasio savršeni niz 'bluesa': Opet je zablistao Alli

Tottenham ugasio savršeni niz 'bluesa': Opet je zablistao Alli
1

13 UTAKMICA Toliko je trajao niz pobjeda Chelsea i Antonija Contea u Premiershipu ove sezone. Okončao se White Harte Laneu, Tottenham je preko Dele Allija stigao do svoje pete uzastopne pobjede

VIDEO

Nakon što je u prošlom kolu protiv Stoke Cityja Chelsea primio prvi gol (4:2) nakon 451 minute, momčad Antonija Contea u srijedu je završila i svoj veliki pobjednički niz. I to na najgori mogući način po njih - bolji je bio gradski rival Tottenham na pogon najboljeg mladog igrača Premiershipa za prethodnu sezonu, Dele Allija.

Tottenham je u londonskom derbiju slavio s 2:0 na White Hart Laneu, a s dva je pogotka, neki bi rekli, englesko prvenstvo spasio Dele Alli.

On je zabio svoj četvrti gol u 2017. godini večeras. Podsjećamo, za Novu godinu postigao je dva kod Watforda gdje je Tottenham pobijedio 1-4.

Prvi je to poraz Chelseaja od 26. listopada 2016. kada je u kupu bolji bio West Ham (2:1), a u prvenstvu su izgubili prve bodove od sredine rujna kada je na Stanford Bridgeu Liverpool slavio s 2:1.

Chelsea je dobro ušao u utakmicu, Eden Hazard je opasno zaprijetio već u petoj minuti, ali su spursi brzo uzeli stvar u svoje ruke. Zapravo, prvo je poluvrijeme bilo zanimljivo i izjednačeno, sve dok Tottenham nije zabio svoj prvi gol.

A dogodilo se to u najgorem mogućem trenutku za vodeću momčad prvenstva. Christian Eriksen je poslao dugu loptu u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela, a Dele Alli ju je pospremio iza Courtoisovih leđa.

I točno kada se Chelsea trebao vratiti u utakmicu, nakon jako dobre prilike Diega Coste, Tottenham je došao do još jednog pogotka i time je riješio utakmicu. Kombinirao je isti dvojac, Eriksen je ponovno asistirao, a Alli je u 54. minuti postigao svoj drugi pogodak.

Chelsea je ostao na pet bodova ispred Liverpoola, a Tottenham se vratio na treće mjesto. Prvenstvo je ipak spašeno zahvaljujući Tottenhamu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače