Obavijesti

Sport

Komentari 20

Tottenhamu londonski derbi: Arsenal je pao na 15. mjesto

Tottenhamu londonski derbi: Arsenal je pao na 15. mjesto
6

Veliki 167. derbi sjevernog Londona pripao je Spursima koji su u 7. kolu slavili 2-1 golovima Van der Vaarta i Walkera. Arsenal je četvrtim porazom produbio krizu

VIDEO

Uoči utakmice nogometaši Arsenala su se primili za glavu kad su čuli da će u 167. derbiju sjevernog Londona s Tottenhamom pravdu dijeliti Mike Dean. 

S razlogom su bili skeptični jer 'topnici' ni nakon tri godine ne znaju za pobjedu otkad im pravdu dijeli sudac Dean.

Novi, četvrti poraz dogodio se u najgorem trenutku za Arsenal protiv mrskog protivnika Tottenhama. Spursi su u posljednjoj utakmici 7. kola Premiershipa slavili 2-1 i skočili na šesto mjesto ljestvice.

White Hart Lane i dalje je ostao nesvladiva tvrđava za Arsenal koji kod Spursa nije slavio još od 2007. A za osmu pobjedu 'pijetlova' u 39. međusobnom ogledu u Premiershipu pobrinuli su se Rafael Van der Vaart golom u 40. minuti kad je u kaznenom prostoru zaštopao loptu te lijevom nogom poslao loptu u suprotni kut. Izjednačio je Aaron Ramsey u 51. minuti, no pobjedu domaćinima donio je Walker topovskim golom u 73. minuti.

- Mi smo zaslužili pobjedu jer smo bili izvrsni, posebno u drugom poluvremenu kada smo stvorili puno odličnih prilika. Imali smo gol prednosti na poluvremenu i da budem iskren imao sam ideju na tada izvršiti izmjenu kako bi ojačao vezni red, ali sam ipak odlučio pričekati i vidjeti kako će se stvari odvijati. Nažalost, Arsenal je odlično ušao u drugi dio utakmice i došao do poravnanja, međutim nakon toga smo im pokazali našu snagu. Bili smo čvršći i preuzeli konce u svoje ruke - rekao je Harry Redknapp nakon utakmice.

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu, a Vedran Ćorluka je u 90. minuti ušao u igru zamjenivši Parkera. Niko Kranjčar nije bio ni na klupi.

Arsenal je četvrtim porazom u sezoni produbio krizu i pao na 15. mjesto te su izjednačili rekord iz 1991./92. kad su ostvarili niz bez pobjede u gostima od osam utakmica.

Tottenham je četvrtom uzastopnom pobjedom stigao na 12 bodova i šesto mjesto s bodom zaostatka za Liverpoolom.

7. kolo Premiershipa:

Tottenham - Arsenal 2-1 (Van der Vaart 40, Sandro 73/ Ramsey 51)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače