Obavijesti

Sport

Komentari 55

Gotovo je! Šimić je novi igrač Sampdorije, odšteta u tri rate

Gotovo je! Šimić je novi igrač Sampdorije, odšteta u tri rate
1

Hajduk i Sampdoria dovršili su transfer Lorenca Šimića. Hajduk je pristao uzeti odštetu u ratama, a Sampdoria je pristala podići prvotnu ponudu s 1,2 na 1,5 milijuna eura

VIDEO

Transfer Lorenca Šimića u talijansku Sampdoriju trebao je biti gotov još prije Hajdukovog odlaska na pripreme u Tursku, no sve se oteglo zbog želje Hajduka i Sampdorije da što bolje prođu u pregovorima, da zarade, odnosno uštede dvjestotinjak tisuća eura.

Hajduk i Sampdoria dovršili su transfer Lorenca Šimića. Hajduk je pristao uzeti odštetu u ratama, a Sampdoria je pristala podići prvotnu ponudu s 1,2 na 1,5 milijuna eura. Čim je danas na Poljud sletjela bankovna garancija iz Genove, bilo je jasno da se Šimić može početi pakirati te da bi sutra trebao u Genovi potpisati ugovor sa svojim novim klubom.

Šimić je inače prošao sve Hajdukove omladinske kategorije i to kao kapetan, koji je jedno vrijeme važio i za veliku nadu i budućnost kluba. No na prelazu iz juniora u seniore negdje se pogubio. Pokušao je otići i u Ukrajinu, bio na probi u Goverli, ali se ipak vratio u Split. Iako uopće nije bio u prvom planu Hajduka, odlaskom Maloče i Milovića dobio je priliku i u sezonu i pol odigrao 27 utakmica. Oni kojima se sviđa, hvale njegovu konstituciju i beskompromisnost, a oni koji mu nisu skloni u prvi plan ističu nedostatak brzine.

Istina je vjerojatno negdje u sredini, no dojam je kako Šimić nije ni bio u prvom planu Hajdukove struke, koja bi ga pustila bez obzira na klauzulu o raskidu ugovora, pogotovo jer zbog kazne nakon isključenja protiv Dinama mora pauzirati tri proljetna kola. 

Hajduk na stoperskim pozicijama ima kapetana Nižića, koji je jučer produžio ugovor na još dvije godine, ima na probi i Ćosića, za koga mora platiti 200.000 eura Interu ako želi otkupiti njegov ugovor, te dvojicu mlađih, kosovskog reprezentativca Ardiana Ismajlija i Petra Bosančića koji je odrastao u Hajdukovoj školi.

Sportski direktor Mario Branco navodno već pregovara s još jednim iskusnim stoperom, čije ime drži u tajnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"
Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu, rekao je hrvatski reprezentativac