Transfer karijere za novog 'vatrenog': Potpisao za Benficu | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 15

Transfer karijere za novog 'vatrenog': Potpisao za Benficu

Transfer karijere za novog 'vatrenog': Potpisao za Benficu

Izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan je Musi 11 puta dao priliku, a mladi napadač uzvratio mu je s četiri gola, dok će sad prvi put imati priliku dokazati što može među seniorima 'vatrenih'. I to kao član europskog velikana

VIDEO

Hrvatski nogometaš Petar Musa (24) živi najljepše dane svoje karijere. Prije samo nekoliko dana prvi put je završio na popisu hrvatske reprezentacije, a u petak navečer je službeno postao član portugalskog velikana Benfice!

Novopečeni hrvatski reprezentativac, koji će se hrvatskim navijačima predstaviti u lipnju u Ligi nacija protiv Danske, Francuske i Austrije, potpisao je za Benficu do 2027. godine. Financijski detalji nisu poznati, a u sljedećim danima klub će ga predstaviti.

Zagreb: U 21 kvalifikacije za EP, Hrvatska - San Marino

Najbolji igrač i prvi strijelac Darwin Nunez vjerojatno odlazi na kraju sezone pa je portugalski velikan tražio talentiranog i rasnog golgetera koji će uskočiti u njegove kopačke, nemilosrdno trpati i predvoditi napad u godinama koje slijede, a to su prepoznali u Musi koji je ove sezone igrao fantastično u Boavisti na posudbi iz Slavije Prag. 

Zabio je 11 golova u 27 utakmica i ponajviše zahvaljujući njemu klub je ostao u ligi. Nagrada za sjajne igre stigla je na kraju sezone potpisom za europskog velikana koji je u njemu prepoznao veliki potencijal. Tako će nastaviti hrvatsku lozu u Benfici kao sedmi Hrvat. Prije njega članovi lisabonskog kluba bili su Filip Krovinović, Branimir Kalaica, Mato Miloš, Tomislav Šokota, Tomislav Ivković i Mario Stanić. 

Nakon što je 2017. godine Musa prešao u redove praške Slavije iz zaprešićkog Intera, tražio se po mnogim posudbama. Preko češke Viktorije Žižkov, Slovan Libereca, njemačkog Union Berlina te na kraju portugalske Boaviste. Ove je sezone u 35 nastupa zabio 12 golova uz četiri asistencije. 

1. FC Union Berlin - RB Leipzig

Izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan 11 mu je puta dao priliku, a mladi napadač uzvratio mu je s četiri gola, dok će sad prvi put imati priliku dokazati što može među seniorima 'vatrenih' kad ga je Zlatko Dalić uvrstio na popis ususret nadolazećim utakmicama u Ligi nacija.

Prema Transfermarktu vrijedi četiri milijuna eura, a njegova tržišna cijena uoči dolaska u Portugal bila je upola manja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner