Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Trči, mala, trči! Zbog nje će svi vrlo brzo zaboraviti na Bolta...

Brianna Lyston (12) istrčala je 200 metara dvije sekunde sporije od svjetskog seniorskog rekorda koji je Amerikanka Florence Griffith-Joyner istrčala u finalu OI-ja u Seoulu 1988.

Foto: YouTube
9 komentara

Nakon Usaina Bolta koji je najavio kako odlazi u mirovinu nakon svjetskog prvenstva koje će se u kolovozu održati u Londonu, Jamajka ima novu atletsku senzaciju.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Čudo iz Jamajke

Brianna Lyston (12) na nacionalnom prvenstvu za mlađe uzraste u Kingstonu pobijedila je na 200 metara s rezultatom 23,72 što je dvije sekunde sporije od svjetskog rekorda koji je Amerikanka Florence Griffith-Joyner istrčala u finalu OI-ja  u Seoulu 1988. 

Griffith-Joyner je u Seoulu istrčala 21.34 sa 29 godina, dakle 17 više nego što Lyston ima sada. Aktualni hrvatski seniorski rekord na 200 metara iznosi 23,14, a postavila ga je Jelica Pavličić prije 43 godine.

- Presretna sam zbog pobjede, premda mislim da mogu još brže trčati - kazala je 12-godišnja djevojčica, dok njezina majka Toya Bennett nije skrivala oduševljenje.

- Predivno je trčala. Oduvijek je voljela trčati, ali i naporno trenirati. Svaki dan je na stazi, a ponekad i vikendima - kazala je njezina majka.

Mlada Jamajčanka pobijedila je i na 100 metara s rezultatom 11,86.

Djevojčica iz Spanish Towna, drugog najvećeg jamajčanskog grada, postala je tema razgovora u jamajčanskim atletskim krugovima sa svega 10 godina, kada su je mediji prozvali 'atletskim čudom'.

Tada je pobijedila na 300 metara s rezultatom 42,41 i za sekundu nadmašila rezultat postignut u konkurenciji dječaka.

Briannu Lyston uspoređuju s Usainom Boltom, koji je kao klinac prvi put bljesnuo na istom natjecanju. Bolt je osvojio osam zlatnih olimpijskih medalja, vlasnik je svjetskog rekorda na 100m (9,58) i na 200m (19,19), a ima i 11 zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava.

Naši partneri pišu
Message