Obavijesti

Sport

Komentari 0

Trebala je 21 godina da 'vučić' postane 'vuk': Šakić debitirao

Trebala je 21 godina da 'vučić' postane 'vuk': Šakić debitirao
1

DOMAĆI DEČKO Željko Šakić počeo je trenirati u Ciboni sa sedam godina, a debitirao je u nedjelju kao 28-godišnjak. Povratkom u matični klub ostvario je dječački san

VIDEO

Koliko znam, jedini sam Zagrepčanin u momčadi. Uvijek sam želio da u klubu igraju domaći dečki. Ljudi to vole gledati, pogotovo ako su kvalitetni igrači i ljudi. Kamo sreće da na svakoj utakmici dvorana bude puna, kao što je bila dok sam ja bio klinac, rekao je Željko Šakić.

Za prvu momčad debitirao je 21 godinu nakon što je kao sedmogodišnjak počeo trenirati u “Vučićima”. Kad mu je s 18 istekao juniorski staž, za njega nije bilo mjesta u prvoj momčadi, pa je igrao u Kaptolu, Dubravi, Zrinjskom, Širokom, a zatim u talijanskome Montegranaru, španjolskoj Manresi i bugarskom Lukoilu.

Deset godina nakon odlaska vratio se kući i već na debiju odigrao odličnu utakmicu postigavši 18 koševa uz devet skokova, a Cibona je na startu ABA lige slavila kod Igokee 71-61.

- Bitno je da smo prvu dobili, da uhvatimo zalet za dalje - rekao je krilni centar, koji je uz Andriju Žižića u nedjelju u Laktašima bio najbolji igrač “vukova”.

- Centarski smo par koji može igrati dobro, poznajemo se već mjesec dana i, kad se malo uigramo, klub će moći pisati lijepe stranice - najavio je Šakić, koji je povratkom u matični klub ostvario dječački san.

- Da, ovo je ispunjenje snova. Došao sam u pravom trenutku, kao nositelj igre, došao sam biti lider, voditi momčad kroz pobjede i poraze. Sviđa mi se ta uloga, volim imati konce u svojim rukama, a to sam i rekao treneru Mulaomeroviću i suigračima. Nek’ se zna, tu sam ako treba biti kriv i zaslužan. Dobro, neću sebe gurati u prvi plan, ali želim da se zna da sam lider i da to želim biti - rekao je Šakić, koji bi, zadrži li se u Ciboni, mogao naslijediti Marina Rozića u ulozi kapetana.

Ovakvo samopouzdanje dobio je, osim kroz igračku kvalitetu i iskustvo, zbog ljeta s reprezentacijom.

- Na Olimpijske igre ide se jednom ili dvaput u životu, nisam mislio da ću ikad to moći, ali svojom voljom i željom sam uspio. Zahvalan sam na pozivu, ali nametnuo sam se trudom - zaključio je Šakić, koji će se agrebačkoj publici u Ciboninu dresu predstaviti u utorak navečer. "Vukovi" u 21 sat u 2. kolu igraju protiv novaka u ABA ligi, Mornara iz Bara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja