Obavijesti

Sport

Komentari 138

Treći put zaredom: Leo Messi ponovno osvojio Zlatnu loptu

Treći put zaredom: Leo Messi ponovno osvojio Zlatnu loptu
7

Europski i svjetski prvak s Barcelonom Lionel Messi trofejnu 2011. godinu okrunio je naslovom za najboljeg nogometaša svijeta po Fifi. Drugi je Ronaldo, a treći Xavi

VIDEO

Naslov Lige prvaka, španjolski naslov, Interkontinentalni kup, španjolski i Uefin Superkup bili su dovoljan kriterij Fifi i Franceu Footballu koji su titulu za najboljeg nogometaša 2011. godine dodijelili Lionelu Messiju.

Omaleni Argentinac osvojio je u Zürichu treću Zlatnu loptu čime se našao u društvu velikana - Johanna Cruyffa, Michela Platinija i Marca Van Bastena koji su triput osvajali naslov. Messi je uz Platinija jedini koji je uzeo naslov tri godine zaredom (2009., 2010., 2011.).

- Veliko je zadovoljstvo osvojiti nagradu po treći puta, velika čast. Želim zahvaliti svim suigračima, igračima i trenerima koji su za mene glasali - rekao je slavljenik Messi i dodao:

- Želim zahvaliti svojim suigračima u Barceloni i argentinskoj reprezentaciji jer bez njih ovaj uspjeh ne bi bio moguć. Ali, prije svega želim podijeliti ovu nagradu s Xavijem: zaslužuješ ju isto kao i ja.

Barcelonin fantazista slavio je u konkurenciji Cristiana Ronalda i suigrača Xavija s 47.88 posto glasova. Napadač Real Madrida dobio je 21.6 posto, a španjolski reprezentativac Xavi 9.23 posto glasova.

Fifin izbor 'Ballon d'Or' dodjeljuje se od prošle godine kad su se spojile nagrade Fifinog nogometaša godine i France Footballove Zlatne lopte.

Nagradu za trenera godine dobio je trener Barcelone Pep Guardiola, a nagradu predsjednika Fife dobio je menadžer Sir Alex Ferguson koji je 2011. proslavio jubilej 25 godina na klupi Manchester Uniteda.

Napadač Santosa Neymar osvojio je nagradu 'Ferenc Puskas' za najbolji gol godine, a za 'fair-play' Nogometni savez Japana.

Prema glasovima internetskih glasača odabrana je nabolja momčad 2011. godine.

Najboljih 11: 

Iker Casillas (Španjolska, Real Madrid)

Dani Alves (Brazil, Barcelona)

Gerard Piqué (Španjolska, Barcelona)

Sergio Ramos (Španjolska, Real Madrid)

Nemanja Vidic (Srbija, Manchester United)

Andres Iniesta (Španjolska, Barcelona)

Xabi Alonso (Španjolska, Real Madrid)

Xavi (Španjolska, Barcelona)

Lionel Messi (Argentina, Barcelona)

Cristiano Ronaldo (Portugal, Real Madrid)

Wayne Rooney (Engleska, Manchester United)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika