Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
186 komentara

Trener kojeg svi žele, ženski Mou: Ljepotica u štiklama...

Glavni sam trener, imam potpunu slobodu kreiranja igre. Dečki razumiju nogomet, no ima još puno prostora za rad, priča Tihana Nemčić, prva trenerica muškog kluba

Zeljko Hladika/24sata
Foto: Zeljko Hladika/24sata

Tihana Nemčić (24) prva je trenerica muškog nogometnog kluba u Hrvatskoj. Vodi NK Viktoriju iz Kloštra Vojakovačkog pokraj Križevaca.

Lijepa Tihana već deset godina igra za ŽNK Dinamo Maksimir, standardna je hrvatska A reprezentativka, trenira žensku U17 reprezentaciju i djevojčice iz ŽNK Velika Gorica, a uz sve to stigne igrati futsal u jednoj muškoj ekipi iz Zagreba.

- Diplomirala sam smjer nogomet na Kineziološkom fakultetu i dobila trenersku licenciju. To su saznali u NK Viktoriji i ubrzo smo dogovorili suradnju. Ako su žena i muškarac jednako kvalificirani za trenerski posao, ne vidim zašto ne bih ušla u svijet muškog nogometa - kaže ambiciozna trenerica, kojoj angažman u NK Viktoriji nije tek prolazno iskustvo već veliki izazov:

- Glavni sam trener, imam potpunu slobodu kreiranja igre. Dečki se razumiju u nogomet, no ima još puno prostora za rad. 

Kao i iskusniji kolege, ima problema...

- Teren nam je grbav, pa se mučimo igrati od noge do noge, kako bih ja to htjela - kaže Tihana i dodaje kako joj rad s dečkima ne predstavlja nikakav problem:

- Veselim se svakom treningu, a dečki me slušaju, ne stvaraju nikakve probleme. Baš smo odlična ekipa, svi zajedno želimo napredovati, biti u vrhu Prve županijske lige.

Želi skupljati lopte u Ligi prvaka i upoznati Zlatana

Najradije bih se nekako prošvercala među cure i dečke koji skupljaju lopte u Ligi prvaka. Ali samo kad u Maksimir stigne PSG, da izbliza vidim Zlatana Ibrahimovića, otkrila je svoju skrivenu želju jedina hrvatska trenerica muškog nogometnog kluba Tihana Nemčić. PSG dolazi 24. listopada...

Naši partneri pišu
Message