Sport

Komentari 13

Trener Ludogoreca: Otac mi je iz Splita, ali ja nisam Hrvat, nego Slovenac! A o Dinamu znam sve

Trener Ludogoreca: Otac mi je iz Splita, ali ja nisam Hrvat, nego Slovenac! A o Dinamu znam sve

Dinamo ima veliko iskustvo i navikli su igrati grupne faze europskih natjecanja, ali vjerujem u svoju momčad i prolaz u playoff fazu Lige prvaka, priča slovenski stručnjak

Bit će teška utakmica, ali igramo doma. Spremni smo, očekujemo pozitivan rezultat, no siguran sam kako se ništa neće znati poslije prve utakmice, kaže Ante Šimundža.

Trener Ludogoreca je u najavi utakmice s puno respekta govorio o Dinamu, 50-godišnji dobro poznaje sve kvalitete hrvatskog prvaka.

- Dinamo nam je najveći izazov sezone, oni često igraju ovakve utakmice, imaju veliko iskustvo igranja europskih natjecanja. Znam sve o Dinamu, ali i mi imamo kvalitetu, vjerujem kako možemo proći u playoff fazu Lige prvaka - priča Ante Šimundža, pa nastavlja:

- Zagrepčani su pokazali veliki respekt prema Škupiju, a možda su prošli malo teže nego što sam očekivao. Ali, to su utakmice Lige prvaka, tu igramo protiv prvaka raznih država, to ne mogu biti jednostavne utakmice.

Nogometaši Dinama pripremaju se u Sloveniji za nadolazeću sezonu

Domaće novinare zanimalo je hoće li sutra zaigrati napadač Pieros Sotiriou koji će uskoro preseliti u japansku Hiroshimu...

- On je veliki profesionalac, ima želju pomoći svojim suigračima, vidjet ćemo kako će se razviti ta situacija, ali ja sam optimist.

Zanimljivo, otac Ante Šimundže je rođen u Splitu, no trener Ludogoreca odmah se ogradio brojnih natpisa...

- Nisam niti Hrvat niti poluhrvat, ja sam Slovenac. Da, otac mi je iz Splita, ali rođen sam u Mariboru, cijeli život živim u Sloveniji, tako da se osjećam kao Slovenac iako imam veze s Hrvatskom - završio je Šimundža.

POGLEDAJTE VIDEO: SAŠA MATIĆ O KOVAČIĆU I VIDI