Obavijesti

Sport

Komentari 13

Trener moćnog ruskog CSKA kandidat je za klupu Hrvatske

Trener moćnog ruskog CSKA kandidat je za klupu Hrvatske
3

Priča nije nerealna, Dimitris Itoudis zagrebački je student, trenersku je karijeru započeo u Trnskom, prije nego je uz Željka Obradovića osvojio sve što se osvojiti

VIDEO

Čim je avion s hrvatskom reprezentacijom uzletio iz Bruxellesa prema Zagrebu, odmah se počela tražiti zamjena za Velimira Perasovića. I sam izbornik rekao je kako se ne vidi na klupi Hrvatske u još jednom mandatu, no ne bi bilo iznenađenje da se HKS odluči dati drugu priliku Perasu. 

U sličnoj situaciji bili smo 2003. godine poslije užasa na Eurobasketu u Švedskoj, pa je Neven Spahija ipak ostao na klupi još dvije godine i došao do toga da je Hrvatska 2005. u Srbiji i Crnoj Gori igrala prilično lijepu košarku. 

U europskim okvirima prošle sezone za taj dio lijepe košarke pobrinuo se CSKA. Priča nije nerealna, Dimitris Itoudis zagrebački je student, trenersku je karijeru započeo u Trnskom, prije nego je uz Željka Obradovića osvojio sve što se osvojiti dalo s Panathinaikosom. 

Od 2013. započeo je sa samostalnom karijerom i već poslije jedne sezone u turskom Banvitu dobio poziv ruskih milijunaša. Itoudisu jezik nije problem, hrvatski je naučio još ranih devedesetih. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Još prije hrvatski je znao govoriti Andrea Trinchieri. Talijan, čija je majka iz Rijeke, trenutačno vodi njemačkog prvaka Bamberga, a odlučili li se HKS pozvati jednog od njih dvojice, morat će duboko posegnuti u džep. Što nije problem, kad su već čelnici najavili da će od organizacije Eurobasketa sigurno biti u plusu. 

- Ne baš oko dva milijuna eura, koliko su neki najavili. Ali ja sam cijeli život u financijama i znam koliki su nam bili prihodi od sponzora i ulaznica, a koliki rashodi, pa očekujem plus - rekao je Ivan Šuker, predsjednik HKS-a. 

Ni mjere štednje ne znače da nema rješenja s hrvatskom putovnicom. U toj kategoriji pole-position drži Slaven Rimac. Bivši reprezentativac radi fenomenalne stvari u Ciboni, a momčad mu uvijek igra pametnu košarku. Njegova želja da preuzme reprezentaciju nije upitna, već je bio uz Jasmina Repešu kao pomoćnik, pa dobro zna razliku u vođenju kluba i reprezentacije. 

- Ne žuri nam se, pričekat ćemo Perasovićev izvještaj, pa ćemo oformiti stručni savjet koji će odlučiti što dalje - dodao je Šuker. 

Prevedeno, imenovanje novog izbornika očekujte otprilike oko prosinca, što bi mu dalo dovoljno vremena da posloži plan za sljedeće ljeto i kvalifikacije za Eurobasket 2017.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu