Sport

Komentari 19

Trener priznao: 'Da, bili smo u intimnom i nedoličnom odnosu'

Trener priznao: 'Da, bili smo u intimnom i nedoličnom odnosu'

Gailhaguet je rekao kako odlazi bez gorčine unatoč 'nepravedno' nametnutoj ostavci na koju ga je prisilio ministar sporta, nakon skandala sa silovanim maloljetnicama u koji on osobno nije upleten...

Francusko tužiteljstvo otvorilo je istragu protiv bivšeg trenera umjetničkog klizanja Gillesa Beyera (62) zbog navodnog silovanja i seksualnog napada na maloljetnice, a sada je predsjednik francuskog saveza zimskih sportova Didier Gailhaguet (66) dao ostavku, kako je rekao 'podignute glave'.

Gailhaguet je rekao kako odlazi bez gorčine unatoč 'nepravedno' nametnutoj ostavci na koju ga je prisilio ministar sporta Roxana Maracineanu, prenosi BBC.

Podsjetimo, nekoliko je bivših šampionki u umjetničkom klizanju istupilo u javnost s izjavama da su ih tri trenera silovala dok su bile tinejdžerke.  Iako, sada već bivši, predsjednik saveza nije i sam umiješan u navodna silovanja, odlučio je da je pametnije napustiti svoju funkciju.

- Donio sam mudru odluku napuštanja pozicije. I to sam učinio dostojanstveno - rekao je nakon sastanka članova Saveza Gailhaguet. Inače, predsjednik je bio gotovo bez prekida od 1998. godine. Jedina pauza bila mu je od 2004.-2007. kada je bio suspendiran zbog sudačkog skandala na OI u Salt Lake Cityju 2002. 

Dodajmo i kako je optuženi Gilles Beyer priznao kako je bio u 'intimnim i neprimjerenim' odnosima s prvakinjom i kako 'iskreno žali zbog toga'. Bivša klizačica je odbila njegovu ispriku i rekla da želi da svi umiješani u ovo preuzmu odgovornost. 

Inače, Beyer je nakon treniranja Sarah Abitbol početkom 2000-ih bio pod dvjema istragama zbog nedoličnog ponašanja prema mladim klizačicama, iako je i dalje upravljao francuskim nacionalnim klizačkim ekipama.

Još su tri klizačice optužile Beyera i još dva trenera da su ih silovali dok su bile maloljetne. Jean-Roland Racle je negirao optužbe, a Michel Lotz se još nije oglasio. 

 

Najčitaniji članci