Obavijesti

Sport

Komentari 24

Trener Seville: Rezultat iz prve utakmice nije realan. Pa oni su tu rušili Tottenham, Atalantu...

Trener Seville: Rezultat iz prve utakmice nije realan. Pa oni su tu rušili Tottenham, Atalantu...

To je momčad puna kvalitetnih igrača i reprezentativaca koji bez problema mogu igrati u bilo kojoj ligi na svijetu. Oršić, Petković, Jurić, Emreli. To su sve sjajni igrači, sipao je pohvale Lupetegui na račun Dinama

VIDEO

Remi protiv Espanyola stvorio je još veći zaostatak za Real Madridom u La Ligi, ali nije poljuljao Sevillu koja dolazi u Zagreb osigurati kartu za osminu finala.

Pokretanje videa...

Kopić vs. Scoria VIDEO

Dinamo i Sevilla u četvrtak od 18.45 igraju uzvratni susret šesnaestine finala Europske lige. Hrvatski prvak sjajno je odigrao u Španjolskoj i pokazao zube, no nažalost, skupo su ih koštale pogreške pa Andalužani s velikom prednošću 3-1 dolaze na Maksimir. No, bez obzira na veliku prednost, Julen Lopetegui poziva na oprez. A prvo pitanje koje je dobio bilo je 'plaši li se Mislava Oršića', čovjeka koji je utrpao tri gola Atalanti i Tottenhamu na Maksimiru. Upravo se u njega najviše i uzdaju navijači Dinama. 

- Mislim da će oni igrati isto kao i u Sevilli. Oni u svakoj utakmici igraju na pobjedu, izlaze visoko i traže igru i loptu te će intenzitet i agresivnost biti još veći nego u prvoj utakmici. No, ako mi odigramo onako kako možemo i znamo, iskontrolirat ćemo Dinamo. Oni godinama igraju u Europi i navikli su na ovakve utakmice. Plašim li se Oršića? Jako ga dobro poznajem. Zabio je po tri gola Atalanti i Tottenhamu, zabijao je u mnogim europskim utakmicama. No, to je momčad puna kvalitetnih igrača i reprezentativaca koji bez problema mogu igrati u bilo kojoj ligi na svijetu. Oršić, Petković, Jurić, Emreli. To su sve sjajni igrači. Betis? Nama je najbitnija utakmica s Dinamom. Tek nakon nje ćemo razmišljati o drugima - kazao je trener Seville.

Sevilla: GNK Dinamo protiv FC Sevilla u play-offu UEFA Europa lige

Španjolski trener ishvalio je Dinamo i pokazao kakav respekt gaji prema hrvatskom prvaku. Da je bilo malo sreće i više koncentracije, 'modri' su se mogli iz Andaluzije vratiti s aktivnim rezultatom. No, šansa i dalje postoji. Svi se nadaju kako će se ponoviti Tottenham.  

- Rezultat prve utakmice nije bio realan. Dinamo je pokazao koliko je opasna i ozbiljna ekipa i ta utakmica je za nas bila strašno teška. Bit će i uzvratna, a jako dobro znamo za sve Dinamove velike pobjede protiv Tottenhama i Atalante i Oršićeve golove.

Zagreb: Konferencija za medije Seville uoči sutrašnje utakmice protiv Dinama

Željko Kopić muku muči s izostancima. Neće biti Luke Ivanušeca, Arijana Ademija, Dina Perića, Ramusa Lauritsena i Komnena Andrića, a nisu ni gosti iz Španjolske imuni na probleme. Utakmicu na Maksimiru propustit će Lamela, Martial i Suso, dok je Rekik upitan. 

Maksimir je posebno mjesto za Ivana Rakitića. Tu je debitirao za Hrvatsku protiv Estonije 2007. godine i taj trenutak će pamtiti cijeli život. Povratak pred zagrebačku publiku probudit će velike emocije u njemu. 

Europa League - Play Off First Leg - Sevilla v Dinamo Zagreb

- Rakitić jako dobro poznaje i Dinamo i stadion i atmosferu koja nas čeka. Njegovo iskustvo puno toga donosi ekipi, ali što se tiče utakmice neće imati puno drukčiju ulogu nego inače. Svi će morati biti na maksimumu i dati sve od sebe da dođemo do cilja što će biti iznimno teško - kazao je Lopetegui. 

I jedne i druge očekuju derbiji samo tri dana nakon utakmice. Dinamo će prvo mjesto u Prvoj HNL braniti u nedjelju u derbiju protiv Osijeka, a Sevilla igra gradski derbi protiv Betisa. Porazom bi se momčad Julena Lopeteguija još više udaljila od naslova prvaka. Španjolske novinare zanimala je razlika između ove dvije lige.

Zagreb: Konferencija za medije Seville uoči sutrašnje utakmice protiv Dinama

- Nije pametno uspoređivati hrvatsku i španjolsku ligu. Dinamo godinama igra u Europi i zna igrati ovakve utakmice kao i mi. Jako dobro znam da sutra igraju dvije jako dobre ekipe i da je Dinamo pun reprezentativaca i igrača koji bez sumnje mogu igrati u bilo kojoj ligi na svijetu - opet su iz Lopeteguijevih usta izlazile riječi pune poštovanja prema hrvatskom prvaku. 

Riječ je potom preuzeo brazilski veznjak Fernando.

- Dinamo je opasna ekipa s vrlo brzim igračima koja nas je jako namučila u prvoj utakmici i očekujem da će nam sutra biti teško. Očekujem još jednu tešku i dobru utakmicu.Ne bih izdvojio nijednog igrača nego čitavu momčad koja je jako kvalitetna, koja stvara puno prilika, stišće visoko i kad napada to čini s pet ili šest igrača - kazao je veznjak Seville pa nastavio: 

Sevilla: GNK Dinamo protiv FC Sevilla u play-offu UEFA Europa lige

- Imamo veliku prednost iz prve utakmice, ali znamo o kakvom protivniku se radi. Oni mogu biti opasni, stavit će nas pod pritisak i neće nam to biti laka utakmica. Imamo puno ozljeda, ali tako to ide. Zadnje dvije sezone smo imali sreće s ozljedama, a sad nema utakmice u kojoj netko ne može igrati zbog ozljede, ali ovi koji su na raspolaganju dat će sve od sebe.

Ulaznice su rasprodane još u utorak, ali nažalost stadion neće biti pun. Dopušteni kapacitet je 40 posto pa će utakmicu na Maksimiru pratiti nešto više od 10.000 navijača. No, i dalje će to biti snažan vjetar u leđa Dinamu koji u četvrtak navečer lovi novo čudo u Europskoj ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-2: GOL! Džoker Hoxha zabio gol za vodstvo Dinama na Rujevici
PRATITE DERBI SEZONE

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-2: GOL! Džoker Hoxha zabio gol za vodstvo Dinama na Rujevici

Marko Pjaca doveo je Riječane u vodstvo sjajnim udarcem iz penala u 50. minuti nakon što je Pierre-Gabriel srušio Pašalića, a Bruno Petković izjednačio je sjajnim udarcem iz slobodnog udarca

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti