Sport

Komentari 14

Trener turskog kluba u potresu izgubio 15 članova obitelji...

Trener turskog kluba u potresu izgubio 15 članova obitelji...

U Sivasu pada jak snijeg i to otežava situaciju. Živimo u veoma teškom danu i kao klub dat ćemo sve od sebe da pomognemo, rekao je direktor Sivassporta, kluba čiji je pomoćni trener proživio nezapamćenu tragediju

Sravnjene zgrade, zapomaganje zarobljenih ljudi i nažalost, više od dvije tisuće poginulih. Epilog je to razornog potresa koji je u ponedjeljak ujutro pogodio jug Turske i sjeverni dio Sirije. Prvi potres, koji je probudio cijelu Tursku, bio je u četiri ujutro i iznosio je 7.8 po Richteru. Uslijedio je još jedan snažni od 7.1 iza 11 sati. I one zgrade koje su bile čitave nakon prvog, drugi ih je totalno sravnio sa zemljom.

Mnogi su ostali bez svojih domova, obitelji i prijatelja. Kako pišu turski mediji, kroz strašnu bol i veliku tragediju prolazi pomoćni trener Sivasspora Ayhan Tenbeloglu koji je u potresu izgubio 15 članova obitelji.

Aftermath of an earthquake in Syria

- Veoma nam je žao zbog svih stradalih. Naša sućut. Prvo smo ujutro pozvali našeg trenera golmana Cengiza. Saznali smo za njihovu situaciju. Jako nam je žao zbog jednog od pomoćnih trenera, Ayhana Tenbeloglua. Preminulo je 15 članova njegove obitelji. U Sivasu pada jak snijeg i to otežava situaciju. Živimo u veoma teškom danu i kao klub dat ćemo sve od sebe da pomognemo - napisao je tehnički direktor Sivasspora Riza Calimbay. 

Spasilačke službe su od ranih jutarnjih sati u potrazi za nedužnim ljudima koji su ostali zarobljeni ispod ruševina. U pomoć su im pristigli brojni timovi iz država diljem Europe. Broj poginulih, nažalost, raste iz sata u sat, a ukupno je ozlijeđeno više od devet tisuća ljudi. Dan koji je zavio Tursku i Siriju u crno. 

Najčitaniji članci