Obavijesti

Sport

Komentari 3

Trening u doba korone: Nekima 'morning run', nekima još bolje

Trening u doba korone: Nekima 'morning run', nekima još bolje
6

Košarkaši Splita snalaze se poput ostalih sportaša kako trenirati i zadržati formu u ovim nenormalnim uvjetima. Smislili su originalni recept, a koliko im je duh nesalomljiv najbolje svjedoči objava Darka Baje...

VIDEO

''Ljubav u doba kolere'' naziv je poznatog romana Gabriela Garciá Marqueza, a ovo što danas proživljavaju sportaši slobodno bi se moglo nazvati ''Trening u doba korone''. Svi se pokušavaju snaći kako znaju i umiju, a jedan od originalnijih načina smislili su treneri Košarkaškog kluba Split, koji su igračima pripremili zadatke, a na njima je bilo da izaberu lokaciju, kako se više njih ne bi našlo na istom mjestu u isto vrijeme i tako prekršili upute o neskupljanju više osoba na istom mjestu.

Pokretanje videa...

KK Split dobio Široki i izborio doigravanje za prvu ligu 00:39

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Hrvatski košarkaši ostaju bez OI? 'Nitko ne zna što dalje...'

Programe je po uputama trenera Ivice Skelina izradio i igračima odaslao kondicijski trener Zoran Donadić.

- Svi igrači su umreženi putem aplikacije tako da vidimo konkretne učinke rada. Nije to radi nekih provjera, oni su profesionalci i odradili bi sve zadano bez kontrole, ali na ovaj način potičemo i svojevrsno natjecanje među njima i osjećaj bliskosti što je vrlo važno u kolektivnom sportu. Konkretno, točno u 10 sati u četvrtak svi su krenuli sa zadanim treningom, i to na raznim lokacijama. Svatko je mogao birati gdje će raditi, a oni koji su bili na istoj lokaciji dobili su upute da budu na razdaljini između pet i deset metara. Ovako ćemo funkcionirati do daljnjega, odredili smo dvije vrste treninga, one koji se mogu odraditi u stambenom prostoru i one na otvorenom - pojasnio je Donadić način rada prve momčadi KK Splita.

Trening

U zdravom tijelu – zdrav duh, moglo bi se zaključiti iz priloženih preslika treninga, pogotovo treninga koji je odradio Darko Bajo, koji je svoj trening nazvao ''Morning sex''.

Trening

Inače, košarkaši Splita u neizvjesnoj su situaciji oko nastavka natjecanja, naime, osvojili su drugo mjesto u Drugoj ABA ligi i trebali su igrati doigravanje za plasman u Prvu ABA ligu, no sve je na čekanju. U međuvremenu su sporazumno raskinuli ugovor s Amerikancem Jamelom Morrisom koji je zamolio klub da sa trudnom suprugom otputuje kući u SAD. Ostatak momčadi je i dalje u Splitu i čeka rasplet situacije oko pandemija korona virusa i nastavka natjecanja.

Trening

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Žižić: Čuvao sam zaraženog Goberta, nije mi baš svejedno

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani