Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Tresla me fibra 39.5! Na sreću nije korona, nego obična gripa'

'Tresla me fibra 39.5! Na sreću nije korona, nego obična gripa'
1

''Nikad se tako loše u životu nisam osjećao, temperatura je išla skoro do 40. Izolirali su me od ostalih suigrača u hotelskoj sobi, samo je klupski liječnik smio do mene. On mi je donosio hranu i lijekove''

VIDEO

Strah od pandemije korona virusa zaustavio je sportska natjecanja gotovo u cijelom svijetu. Jedna od rijetkih oaza u kojoj se nogomet još uvijek igra, i to s gledateljima na tribinama, ruska je Premijer liga. Doduše, susret CSKA i Ufe u Moskvi (0-0) igran je bez gledatelja predostrožnosti radi, no ostali su igrali normalno.

Pokretanje videa...

01:18

- Za sada je tako kako je, igra se normalno bez ograničenja. Razgovarao sam s prevoditeljem i on mi kaže da nema nikakvih posebnih novosti, pogotovo u ovom dijelu Rusije gdje sam ja. Korona se pojavila na dalekom istoku zemlje, ali Rusija je ogromna, oni su tamo daleko uz granicu s Kinom, do tamo je osam sati leta... Za sada je sve pod kontrolom, nije uzelo maha kao u ostatku Europe, život i prvenstvo normalno se odvijaju - otkrio nam je bivši igrač Hajduka Zoran Nižić koji igra za Ahmat iz Groznoga.

Grozni je u Čečeniji, na jugozapadu Rusije. A zanimljivo je kako su Nižić i dobar dio njegovih suigrača do nedavno imali velikih zdravstvenih problema, gripu praćenu visokim temperaturama, no na sreću nije bila riječ o koroni, nego običnoj sezonskoj gripi.
- Situacija je bila baš loša, većina suigrača iz svlačionice imala je gripu tijekom priprema, njih 12, a ja sam je dobio u najgore vrijeme, nakon prve utakmice. Nikad se tako loše u životu nisam osjećao, imao sam temperaturu 39.5. Izolirali su me od ostalih suigrača u hotelskoj sobi, samo je klupski liječnik smio do mene. On mi je donosio hranu i lijekove, bio uz mene tih par dana dok je temperatura pala. Na sreću, bila je to obična sezonska gripa, koja me jako iscrpila, još uvijek nisam došao sebi. Ne sjećam se da sam se ikad u životu lošije osjećao.

Nižić je sada dobro, no jednu brigu zamijenila je druga. Supruga mu uskoro treba roditi, ona i kćerkica su u Splitu, a on u Groznom.... Obzirom na novonastalu situaciju one ne mogu do njega, ali ni on do njih, kako je i planirao u reprezentativnoj stanci.
- Svi planovi pali su u vodu, pitanje je hoće li zrakoplovi letjeti, a još veće pitanje je hoću li se moći vratiti ako problem s koronom uhvati maha. Situacija je baš nezgodna, neizvjesno je što će se događati, i to je najgore - kaže Nižić, kome ne preostaje ništa nego strpljivo čekati upute kluba.

Posljednje utočište nogometa: Zasad nam tek ne daju u gužve
Posljednje utočište nogometa: Zasad nam tek ne daju u gužve

- Za sada je sve po starom, idući tjedan ćemo znati hoćemo li smjeti putovati u reprezentativnoj stanci ili ne i hoće li biti kakvih ograničenja u treninzima i utakmicama. Nadajmo se svi da neće... - kaže Nižić koji savjetuje svima da ne podlegnu glasinama i širenju panike.

- Tragedija je to se sve može čuti. Ljudi su skloni slušati neprovjerene vijesti i upute, ili poznate osobe koje nemaju pojma o medicini, umjesto da slušaju liječnike koji su se školovali i koji znaju što i kako treba napraviti u ovoj situaciji.

Za njega bi bilo najbolje da je sa svojom obitelji, no po svemu sudeći to neće biti moguće.
- Najsretniji sam kad sam u krugu obitelji, ali iskreno, iako je ovdje situacija s koronom bolja nego kod nas, drže mi je da su dole, kod kuće, nego ovdje. Razdvojenost nam teško pada, ali nekako ipak mislim da će se lakše snaći, doma je uvijek lakše. A možda i ja dobijem dozvolu kluba i otputujem ih vidjeti... - nada se Nižić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani