Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tri hrvatske taekwondoašice osvojile bronce na US Openu

Tri hrvatske taekwondoašice osvojile bronce na US Openu
1

Hrvatska ženska taekwondo reprezentacija vraća se iz Las Vegasa s US Opena s tri brončana odličja u "režiji" Lucije Zaninović, Martine Zubčić i Petre Matijašević

VIDEO

Uzmemo li u obzir da je reprezentacija nastupila s četiri djevojke te da je Ana Zaninović zaustavljena u borbi za medalju, izbornik Toni Tomas može biti prezadovoljan učinkom od 75%.

Zadovoljstvo je još i veće zna li se da su djevojke u Las Vegas došle ravno s visinskih priprema u La Lomi gdje su imale čak četiri treninga dnevno. US Open je i ove godine imao status G2, oznaku koja dovoljno govori o njegovoj kvaliteti, a sa 1800 prijavljenih natjecatelja, među kojima je bilo 25 nacionalnih timova i više od 30 sigurnih putnika na Olimpijske igre u Londonu, postao je najkvalitetniji turnir održan posljednjih godina u svijetu.

S obzirom na to da je ovo prvo natjecanje u olimpijskoj godini u kojoj se forma tempira za Europsko prvenstvo u Manchesteru u svibnju i Olimpijske igre u kolovozu u Londonu, reprezentativke mogu biti zadovoljne ostvarenim jer je cilj bio sačuvati se od ozljeda, isprobati nove tehnike i odraditi nekoliko borbi nakon poduže stanke.

Lucija Zaninović u svojoj kategoriji do 49 kilograma krenula je furiozno, upisala tri pobjede protiv Amerikanki Bell (9:1) i Brown (21:1) i Elizabeth Zamora (8:3), a u polufinalu ju je zaustavila Meksikanka Jannet Alegria Pena (1:4).

Martina Zubčić uspješno se vratila nakon teške ozljede i operacije koljena ostvarivši u kategoriji do 57 kilograma tri pobjede. Morrison je poražena sa 6:5, Kontreras sa 1:0 i Vasquez sa 11:4, a na putu do finala zapela je na posljednjoj prepreci – Francuskinji Harnois (1:3).

Do medalje je u olimpijskoj kategoriji do 67 kilograma stigla i Petra Matijašević slaveći  protiv Vincecruz 6:0 te Bernard 8:7. Bolja od još jedne djevojke iz splitskog Marjana bila je tek Azizova iz Azerbajdžana koja se plasirala u London preko svjetskih kvalifikacija, a u bogatoj karijeri osvojila je pet svjetskih i europskih odličja.

Kategorija najbolje hrvatske sportašice i najbolje tekvondoašice svijeta bila je malo svjetsko prvenstvo sa 47 natjecateljica i do zlata je trebalo proći šest kola. Ani Zaninović bio je ovo i prvi nastup nakon svjetskih olimpijskih kvalifikacija i loma ruke pa pobjede protiv Marton (7:4) i Kang (17:7) ne zvuče loše. Bolja od nje bila je tek Kanađanka Ivett Gonda koja je slavila 0:2.

Nakon Meksika i SAD-a hrvatska ekspedicija vraća se u Europu na seriju jakih provjera i turnira u kojima je cilj kontinuiranim nastupima pronaći što bolju formu za glavni događaj ove godine – Olimpijske igre.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu