Obavijesti

Sport

Komentari 12

Tri mjeseca bez HNL-a: 'Modri' glavni, tribine puste, suci loši...

Tri mjeseca bez HNL-a: 'Modri' glavni, tribine puste, suci loši...
1

Dinamo ima 5 bodova viška i čeka nas neizvjesna utrka. Na tribinama je u prosjeku 2000 gledatelja, suci su otjerali i to malo zainteresiranih. Što nas čeka na proljeće?

VIDEO

HNL će u zimski san, gotova je polusezona, a za nešto manje od tri mjeseca kreće proljetni dio. Hoće li kome nedostajati? Iako nogomet nije najkvalitetniji, u 18 kola ipak se imalo što za vidjeti...

Počelo je još tamo 24. srpnja po vrućinama za vrijeme godišnjih odmora...Hajduk je počeo silovito, euforija je tresla Poljud, a taman je počela i europska avantura. Dinamo je pak neočekivano izgubio od Rijeke, već u drugom kolu, a u trećem im je i Varaždin uzeo bod. Čak 10 kola se čekalo da 'modri' preuzmu vrh ljestvice, a onda ga više nisu puštali iz nogu. Nizali su samo pobjede, a bodove su im uzeli još samo Hajduk i Varaždin jučer u Maksimiru. Kako je prolazilo vrijeme Hajduk je padao u formi. Proljeće ipak iščekuju s entuzijazmom jer je samo minus pet, što je dostižno.

Inter počeo s pet poraza

Najugodnije iznenađenje svakako su Inter i Split. Cibalia je već neko vrijeme treći klub u ligi i od njih se to i očekuje. Zaprešićani su počeli s pet poraza u nizu, zakovani za dno, ali ih je Ilija Lončarević preporodio i u idućih 13 kola su nanizali osam pobjeda uz samo jedan poraz, sjajno. Split je novak u ligi, ali nisu impresionirani, štoviše, oni su impresionirali nas. Napadački nogomet, organiziran klub i lijep stadion samo su početak možda dugogodišnje lijepe priče...

Hrvatski Dragovoljac je najgori u ligi...

Istra je dugo nizala poraze, ali je finiš bio fantastičan pa su opet u igri za ostanak u ligi. Hrvatski Dragovoljac je najveće razočaranje, uoči svake utakmice pitanje je samo koliko će golova primiti, skupili su tek sedam bodova i primili 43 gola...

U prosjeku 2000 gledatelja

Cijeli HNL cirkus prate prazne tribine, tek oko 2000 gledatelja u prosjeku po utakmici. Malo više ljudi bilo je u kolovozu, ali je slab nogomet otjerao i to malo zainteresiranih. Suci se pak spominju iz kola u kolo, ali to je već postala i tradicija. I kad dobro sude, suci su 'na tapeti'. Gorki okus jučer je pojačao Kovačić 'fantomskim' penalom za 'modre'. 

Što nas čeka na proljeće?

Ako ništa drugo, barem lijepo vrijeme pa s tim i nešto punije tribine. Nakon kiksa Dinama i prvenstvo se čini zanimljivije pa bi možda i borba za naslov prvaka mogla biti neizvjesnija. Mnogo će ovisiti i o zimskom prijelaznom roku koji s nestrpljenjem očekuju samo dva najveća hrvatska kluba, ostali spajaju kraj s krajem i štede za osnovne troškove. Utakmica sezone očekuje nas 19. ožujka, Dinamo u Maksimiru dočekuje Hajduk i nakon te utakmice bi mnoge stvari mogle biti jasnije.

Obilježili su polusezonu:

Dolazak Vahe

Vahid Halilhodžić je na klupu došao nakon četvrtog kola i nije izgubio prvenstvenu utakmicu. Dinamo protiv PAOK-a 15. prosinca lovi europsko proljeće nakon 41. godine. Proslavljeni stručnjak najveće je pojačanje u Maksimiru posljednjih godina.

Mateo Kovačić i Dino Špehar

Dva 'klinca' kojima se predviđa velika karijera. Imaju tek 16 i 'kusur' godina, oba su zabila gol i postali najmlađi u povijesti HNL-a. Tek su nam se sramežljivo pokazali, njihove sezone tek dolaze.

Najbolji strijelci

Ante Vukušić zabio je 11 golova i prvi je 'topnik'. Golovima je zainteresirao mnoge, a Sevilla je bila konkretna i ponudila četiri milijuna eura. Sammir je zabio 10, a Krstanović devet.

Varaždinci nemaju ni za gorivo

Dvaput su remizirali s Dinamom, igraju sjajno iako na treninge idu pješke. Klub je u dugovima, a dečki su došli do polufinala Kupa.

Kelava srušio rekord

Čak 689 minuta je sačuvao mrežu u HNL-u, što je novi rekord. Za pet minuta srušio je Dragana Stojkića...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.
Nikola Kalinić prvi je kandidat za mjesto sportskog direktora Hajduka. Potvrda idući tjedan!
KRAJ POTRAGE?

Nikola Kalinić prvi je kandidat za mjesto sportskog direktora Hajduka. Potvrda idući tjedan!

Nikola Kalinić je igrač s bogatim internacionalnim iskustvom i dubokim korijenima na Poljudu, dobro poznaje i razumije sredinu i odnose, i što je najvažnije, potpuno je financijski neovisan...