Obavijesti

Sport

Komentari 77

Tri pojačanja u jednom danu: Stigli Machado, Sigali i Pjaca

Tri pojačanja u jednom danu: Stigli Machado, Sigali i Pjaca
5

Machado dolazi iz kluba koji je prije par mjeseci igrao osminu finala Lige prvaka, a najbolje su godine pred njim, rekao je Zoran Mamić o veznjaku Paulu Machadu (28)

VIDEO

Paulo Machado (28) novi je igrač Dinama. Portugalski veznjak na Maksimir stiže iz grčkog Olympiacosa. Machado je stigao u Zagreb u nedjelju, obavio je liječnički pregled, a u srijedu je Dinamo na službenoj stranici potvrdio transfer.

- Dinamo je moja sadašnjost i budućnost. Sretan sam što sam došao ovdje i siguran sam da ću pomoći klubu ostvariti dobre rezultate - rekao je Machado nakon potpisa.

Machado je bio jedan od potencijalnih putnika na Svjetsko nogometno prvenstvo s Portugalom, ali je ipak otpao. Prošao je omladinsku školu nogometa u Portu, a 2004. godine potpisao je seniorski ugovor. Nije dobio pravu šansu u Portu pa ga je klub slao na posudbe. Machado je 2009. potpisao za Toulouse.

VIDEO

Nakon tri godine prešao je u Olympiacos, a sad će karijeru nastaviti u zagrebačkom klubu. S Portugalom je osvojio zlato na Euru za igrače do 17 godina 2003. Bio je i član portugalske U-20, U-21 i U-23 selekcije. Za seniorsku momčad Portugala debitirao je s 24 godine i odigrao šest utakmica.

- Paulo je odličan igrač za kojeg smo sigurni kako će nam donijeti puno dobroga u veznom redu. Iskusan je, a najbolje godine su tek pred njim, dolazi u formi iz velikog kluba s kojim je prije par mjeseci igrao osminu finala Lige prvaka i jako smo sretni što je došao u Dinamo - rekao je sportski direktor i trener Zoran Mamić.

Portugalac je potpisao na tri godine.

Stigao i argentinski stoper

Leonardo Sigali (27) također je potpisao za Dinamo. Argentinski stoper stavio je potpis na četverogodišnji ugovor s "modrima".

- O Dinamu sam čuo samo lijepe riječi. Znam da klub osvaja trofeje u Hrvatskoj svake sezone i da igra u Europi. Jedva čekam da počnu pripreme - rekao je Sigali , koji je u Dinamo stigao iz argentinskog Godoy Cruza, a igrao je i u Villarrealu.

Marko Pjaca iz Lokomotive u Dinamo

Naravno da sam sretan. Znam što me čeka u Dinamu, ali vjerujem u sebe. U Dinamo sam prvi put došao kao klinac, ali eto, vratio sam se, rekao je 19-godišnji Marko Pjaca , koji stiže iz Lokomotive.

Pjaca je prošle sezone zabio sedam golova uz isto toliko asistencija. Igra za mladu reprezentaciju, a s "modrima" je potpisao petogodišnji ugovor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku