Obavijesti

Sport

Komentari 20

Tri reprezentacije već osigurale nastup na Europskom prvenstvu

Tri reprezentacije već osigurale nastup na Europskom prvenstvu
3

Cristiano Ronaldo i Kylian Mbappe bili su zvijezde dana s dva gola. Portugalac je tako došao do brojke od čak 125 golova za reprezentaciju, od čega ih je čak 73 zabio nakon što je napunio 30 godina

VIDEO

Nogometaši Francuske, Belgije i Portugala osigurali su nastup na Euru 2024. godine u Njemačkoj već u petak, tri kola prije završetka kvalifikacija osiguravši jedno od prva dva mjesta u skupinama B, F, odnosno J.

Aktualni svjetski doprvak Francuska u svom je šestom nastupu u skupini B ostvarila i šestu pobjedu svladavši kao gost Nizozemsku u Amsterdamu sa 2-1 (1-0), a junak nove pobjede 'tricolorea' bio je Kylian Mbappe, koji je zabio dva gola.

Euro 2024 Qualifier - Group B - Netherlands v France

Napadač PSG-a je spretnom reakcijom u 7. minuti prvi put zatresao mrežu, da bu 53. minuti povisio na 2-0 sjajnim udarcem s više od 20 metara. Za domaće je Hartman pogodio u 83. minuti za konačnih 2-1.

Evo tko će igrati protiv Walesa: Jedan igrač reakcijom po ulasku s klupe oduševio Dalića i stožer
Evo tko će igrati protiv Walesa: Jedan igrač reakcijom po ulasku s klupe oduševio Dalića i stožer

Francuska je sa 18 bodova tako osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini, drugoj Grčkoj, koja je u Dublinu svladala Irsku sa 2-0 (2-0), bježi šest bodova, a trećoj Nizozemskoj devet bodova. Iako Grčka ima za odigrati još dvije, a Nizozemska još tri utakmice ne može se dogoditi da obje te reprezentacije stignu Francusku jer će za tri dana igrati međusobno.

Stopostotan je ostao i Portugal koji je u svojoj sedmoj utakmici u skupini J upisao sedmu pobjedu svladavši u Portu Slovačku sa 3-2 (2-0).

Euro 2024 Qualifier - Group J - Portugal v Slovakia

Portugalci su nakon prvih 45 minuta stekli sigurnu prednost od 2-0 golovima Goncala Ramosa (18.) i Cristiana Ronalda (29.-11m), da bi u nastavku po jakoj kiši Slovaci dva puta pogađali šutovima izvan 16-erca, precizni su bili Hancko (69.) i Lobotka (80.), no između ta dva gola Ronaldo (72.) je iz velike blizine još jednom zatresao mrežu gostiju, a bio je to njegov nevjerojatni 125. gol za reprezentaciju u karijeri.

Portugal tri kola prije kraja natjecanja u skupini ima 21 bod, osam više od druge Slovačke, a 10 više od trećeg Luksemburga.

Belgija je Euro osigurala 3-2 (1-0) gostujućom pobjedom protiv Austrije u Beču. Prva dva gola na utakmici postigao je Lukebakio (12., 55.), a nakon što je Lukaku (58.) povisio na 3-0 činilo se kako je susret odlučen. No, Austrija se uspjela vratiti u dvoboj golovima Laimera (72.) i sabitzera (84.-11m) te je imala igrča više jer je u 78. minuti isključen Onana, ali se ipak nije spasila poraza.

Španjolska prekinula veliki niz Škota, Albanija jako blizu Eura
Španjolska prekinula veliki niz Škota, Albanija jako blizu Eura

Belgija je sa 16 bodova osigurala EURO, a vrlo blizu je i druga Austrija sa 13 bodova, jer je Švedska treća sa samo šest. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!
NOVE ZAVRZLAME

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!

Velimir Zajec i njegovi ljudi vjeruju kako će vrlo brzo 'riješiti' Vlatke Peras, pa onda okrenuti razrješenju Danijela Tomačića i Darka Podnara. Ipak, predsjednica uprave Dinama ima drugačije planove...
Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena