Obavijesti

Sport

Komentari 59

Tri u devet minuta: 'Redsi' dali 4 gola rezervama Chelseaja...

Tri u devet minuta: 'Redsi' dali 4 gola rezervama Chelseaja...
3

Ako Chelsea ne pobjedi Bayern u finalu Lige prvaka, sljedeće sezone neće se natjecati među elitom! Zato je trener Di Mattea na travnjak poslao okrnjen sastav

VIDEO

Nogometaši Liverpoola svladali su na svom Anfieldu Chelsea s 4-1 u ogledu 37. kola Premiershipa...

Bio je to drugi sraz ovih klubova u samo četiri dana, koji je protekao u izrazitoj dominaciji Liverpoola i njegovoj uvjerljivoj pobjedi. No, u onoj puno važnijoj utakmici koju su ovi klubovi odigrali u subotu, u finalu FA Cupa u Londonu, Chelsea je bio bolji s 2-1.

Liverpool je nastupio bez kapetana Stevena Gerrarda, dok je Chelsea zaigrao u "šarenom sastavu''. Domaćin se puno bolje snašao i barem malo je naplatio dugove ''bluesima'' od subote...

Liverpool je poveo u 19. minuti, kada je Suarez po desnoj strani ispremješao Chelseajevu obranu, a onda je gotovo u ravnini gol-crte loptom napucao Essiena od kojeg se ona odbila u mrežu. Sada je Newcastle jedina momčad u Premiershipu ove sezone koja još nije zabila autogol.

U 25. minuti, Henderson je pobjegao obrani Chelseaja, te je prizemnim udarcem u kut svladao nesigurnog vratara Rossa Turnbulla, koji je u ovom susretu dobio priliku na golu momčadi iz zapadnog Londona.

Domaćin je već u 29. minuti poveo s 3-0. Carroll je lijepo glavom spustio loptu do Aggera, koji je također glavom iz blizine zabio gol.

U 35. minuti je Fernando Torres, kojeg je Kop očekivano počastio velikom porcijom zvižduka, projurio po desnoj strani Chelseajevog napada, a onda je topovski tukao u gredu.

Nešto kasnije je Stewart Downing lijepim udarcem uzdrmao vratnicu. Isti igrač nije se proslavio u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, jer je zapucao kazneni udarac dosuđen zbog prekršaja Ivanovića na Carrollu. Downing je pogodio stativu s bijele točke. Liverpool je tako postao prva momčad od sezone 1998/99 koja je u jednoj sezoni Premiershipa promašila čak pet kaznenih udaraca!

U 50. minuti, Ramires je nakon slobodnog udarca s desne strane spretno i sretno iz blizine ugurao loptu u mrežu za jedini pogodak gostiju. U 61. minuti, grubo je pogriješio vratar gostiju Turnbull, koji je loptu iskosa ispucao točno prema Shelveyju, a ovaj je pogodio u praznu mrežu za konačnih 4-1.

Time su ''redsi'' očuvali tradiciju koja traje od 1962. godine, da u svakoj sezoni barem u jednoj utakmici postignu četiri gola. To im je uspjelo prvi puta u smiraj sezone. Time je Liverpool ipak uspio ''izjednačiti'', ali ne i ''nadmašiti'' neslavni rekord iz sezone 1903/04, u kojoj je također zabio samo 24 gola na svom terenu, kao i ove sezone. Ovo je bila tek šesta pobjeda ''redsa'' na Anfieldu u Premiershipu ove sezone. Osvojili su 27 od mogućih 57 bodova. Čak i u sezoni 1953/54, u kojoj je ispao iz prve lige, Liverpool je dobio sedam utakmica na svom kultnom stadionu.

Chelsea je ovim porazom izgubio i teoretske izglede izboriti plasman u Ligu prvaka iduće sezone kroz englesko prvenstvo. No, ''bluesi'' će u Ligu prvaka iduće sezone, ako 19. svibnja na Allianz Areni pobijede Bayern u finalu tog natjecanja...

Poredak:

1. Manchester City 86, 2. Manchester United 86, 3. Arsenal 67, 4. Tottenham 66, 5. Newcastle 65, 6. Chelsea 61, 7. Everton 53, 8. Liverpool 52...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...