Obavijesti

Sport

Komentari 38

Triput prošli, dvaput su ispali: Ispadanje bi bilo katastrofa

Triput prošli, dvaput su ispali: Ispadanje bi bilo katastrofa
5

Dinamo je triput u povijesti prolazio nakon neodlučenog rezultata u prvoj utakmici u Zagrebu (Grasshopper, MTK i Sparta), a dvaput je ispadao (Atletico i Maccabi)...

VIDEO

Dinamo je prošle sezone osvojio prvenstvo bez poraza, ali u novu sezonu prvaci su ušli jako loše. Dinamo nikad u povijesti nije osvojio manje bodova u prva dva kola (dva), a između ta dva remija ugurala se blamaža protiv luksemburških amatera.

Dinamo je otputovao u Luksemburg gdje večeras traži treće pretkolo. Tamo ga već čeka norveški Molde, klub "Ubojice dječjeg lica", legendarnog Ole Gunnara Solskjaera, koji je od tamo prešao u United i ušao u povijest kluba s Old Trafforda.

Kako Dinamo prolazi u nokaut fazi kad prvu utakmicu u Zagrebu odigra neriješeno? Triput su "modri" prošli, a dvaput ispali. No ovako lošeg protivnika još nisu imali pa se večeras očekuje poboljšanje te statistike. Ispadanje od Fole Esch bila bi prava blamaža za "modre" zvijezde.

1997.: Dinamo - Grasshopper 4-4, Grasshopper - Dinamo 0-5

Kup Uefa, prvo kolo. Dinamo je s Grasshopperom odigrao 4-4 na Maksimiru. Ali ono što su "modri" napravili u uzvratu dugo se prepričavalo. Prosinečki i Cvitanović razbili su Švicarce za 5-0 Dinama. Pobjedu koja je ušla u anale maksimirskog kluba.

VIDEO

1997. godine: Dinamo - Atletico 1-1, Atletico - Dinamo 1-0

Na Maksimir je u 3. kolu Kupa Uefa stigao Atletico. Dinamo je poveo golom Mujčina, ali gosti su izjednačili. U Španjolskoj Atletico je slavio 1-0 te izborio proljeće u Europi.

VIDEO

1999. godine: Dinamo - MTK 0-0, MTK - Dinamo 0-2

Dinamo je 1999. godine odigrao 0-0 protiv mađarskog MTK-a. No Dinamo je u uzvratu slavio 2-0 te izborio Ligu prvaka.

VIDEO

2001. godine: Dinamo - Maccabi 2-2, Maccabi - Dinamo 1-1

Dinamo i Maccabi sastali su se u prvom kolu Kupa Uefa. Na Maksimiru je bilo 2-2, a Maccabi je prošao nakon 1-1 u uzvratu zahvaljujući golovima u gostima.

2008. godine: Dinamo - Sparta 0-0, Sparta - Dinamo 3-3

Dinamo je sa Spartom odigrao 0-0 na Maksimiru. Do skupine Kupa Uefa Dinamo je stigao remijem u Pragu (3-3) i prošao zahvaljujući golovima u gostima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi