Obavijesti

Sport

Komentari 11

Trofej spašava sezonu Cityja: Puno bi nam značio i FA kup

Trofej spašava sezonu Cityja: Puno bi nam značio i FA kup
1

Ako City ostane bez ijednog trofeja, šeici bi Manciniju vrlo lako mogli uručiti otkaz. No menadžer Manchester Cityja svjestan je da mu čak ni taj trofej ne jamči ostanak

VIDEO

Nakon gubitka titule, ispadanja iz Lige prvaka i Liga kupa, City sanja jedini trofej ove sezone, a to je upravo FA kup. Građani bi u finalu trebali naoko imati lagan posao jer se susreću s Wiganom, momčadi koja je na papiru daleko slabija nego li Mancinijev sastav. No na Wembleyju ne pobjeđuje "papir" nego onaj tko bude bolji. Povijest nas je učila kako favoriti ne prolaze baš najbolje u kupu, no kad je riječ o finalima tada je to druga priča.

Osim potrebe trofeja, postoji još jedan razlog zašto bi Roberto Mancini trebao tražiti od svojih zvijezda osvajanje FA kupa, a to je njegov osobni angažman u klubu. U slučaju potpunog promašaja, ako City ostane bez i jednog trofeja, šeici bi Manciniju vrlo lako mogli uručiti otkaz i potražiti novog menadžera. Kad sve to pogledamo, pritisak je uistinu na njihovim leđima i ove subote morat će biti bolji od Wigana ako se žele okititi drugim FA kupom u tri godine.

- Moramo se odnositi prema svim trofejima s poštovanjem, pogotovo onima koje možemo osvojiti. Ako pak osvojimo FA kup, bit će to od velikog značenja za nas, a ogroman razlog za slavlje naših navijača - rekao je kapetan Cityja, belgijski reprezentativac Vincent Kompany.

- Wigan je jedna od onih momčadi s kojima smo imali dosta problema ove sezone. Oni se ne boje držati loptu, a ako ih ide u utakmici, tada mogu postati vrlo ozbiljna prijetnja po vaša vrata. Moramo biti itekako oprezni u finalu jer svašta je moguće - zaključio je kapetan 'građana' uoči utakmice u kojoj City može doći do šestog FA kupa u povijesti kluba.

Što se ozlijeda tiče, City će biti bez Scotta Sinclairea, dok se Yaya Toure izjasnio kako je spreman za finalnu utakmicu i najvažniji dvoboj ove "suhe" sezone Građana.

Wigan ima povijesnu priliku doći do prvog velikog trofeja u svojoj 81-godišnjoj povijesti. Na putu do finala padali su Millwall, Huddersfield, Macclesfield i Bournemouth no najupečatljivija je ona pobjeda protiv Evertona na Goodison Parku gdje su ih svi prekrižili još prije početka utakmice, a Wigan je rastavio Toffeese s 3:0. Ako osvoje FA kup, momčad Roberta Martineza bit će najslabije plasirani sastav iz Premijer lige (trenutno 18.) koji je učinio tako nešto. West Ham je 1980. godine igrao drugu ligu kad je podigao trofej protiv Arsenala, što znači da ni Latic'si nisu toliki autsajderi.

- Manchester City mora pobijediti kako bi osvojili jedini trofej ove sezone, a to bi mogao biti njihov najveći uteg u ovoj utakmici - rekao je branič Wigana Paul Scharner za BBC, koji je još i dodao kako su puni samopouzdanja protiv velikog favorita.

- Nakon naše posljednje međusobne utakmice, puni smo samopouzdanja da možemo odigrati jednu veliku utakmicu i slaviti. Igra se na jednu utakmicu i pritisak je sasvim drugačiji nego li inače, a tu je naša šansa - zaključio je austrijski reprezentativac, koji je postao prvi igrač Wigana sa 100 nastupa u Premijer ligi.

Predsjednik Wigana Dave Whelan dao je vrlo zanimljivu izjavu uoči ovog finalnog dvoboja. Whelan je bio iznimno razočaran partijom svog kluba protiv Swansea i okarakterizirao je igru kao "jako, jako lošu" te je rekao kako je ostanak u ligi na prvom mjestu, iako je i kup lijep trofej.

- U prvom redu i najbitnije nam je izboriti ostanak u Premijer ligi. To je naš prvi cilj. Kup je drugi u nizu cilj i bilo bi lijepo osvojiti ga, no ponavljam, ostanak je jedina bitna stvar u ovom trenutku - izjavio je predsjednik Dave Whelan.

Martinez će biti bez stopera Ramisa, dok je stoper Alcaraz pod upitnikom kao i krilo Beausejour. Standardni branič/stoper Figueroa je "out" do kraja sezone, što bi moglo značiti kako će Martinez postaviti zadnju liniju s četvoricom igrača, a ne kako je do sad igrao, s trojicom.

  • FA kup, finale: Manchester City - Wigan, 18.15 sati

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'