Obavijesti

Sport

Komentari 11

Trofejne godišnjice: Bišćanova Rijeka i Mourinhov ludi Inter...

Trofejne godišnjice: Bišćanova Rijeka i Mourinhov ludi Inter...
6

Deset je godina od kolosalne triplete Mourinhovog Intera i godinu dana od senzacionalnog trijumfa Bišćanove Rijeke u finalu Kupa nad Dinamom. Portugalac je otišao odmah, Bišćan nakon četiri mjeseca

VIDEO

Prije točno deset godina Madridom je tekla rijeka crno-plave radosti. Prije točno godinu dana Rijeka je u Puli složila Kup senzaciju. Trofejne godišnjice, Mourinhovog Intera i Bišćanove Rijeke. Portugalac je otišao odmah, Bišćan nakon četiri mjeseca...

POGLEDAJTE VIDEO: RIJEKA SLAVI TROFEJ

Pokretanje videa...

07:08

Ljeto uoči sezone u kojoj će 'Pazza Inter' napraviti nešto posve u skladu sa svojim imenom, nešto što nijedan talijanski klub nikad prije ni poslije nije napravio - uzeti i Ligu prvaka, i scudetto i Kup, Jose Mourinho je šokirao legendarnog gazdu Massima Morattija.

- Ibrahimović odlazi. Mijenjamo ga s Barcelonom za Eto'oa. Još dobijemo 40 milijuna, kupimo Milita i Mottu iz Genoe i još mi dovedu jednu pravu 'desetku'.

ITA, Serie A, AC Florenz vs Inter Mailand

Moratti mu je doveo Sneijdera iz Reala dva dana prije početka sezone, u obranu stavio Lucia (Carvalho je bio preskup), a čudio se i kad mu je Mourinho rekao, 'Ljevak u napadu... Bit će dobar i Pandev'.

Deset mjeseci kasnije na 'Santiago Bernabeu' cijeli je nogometni svijet bio pokoren. Nerazzurri su bili na vrhu nogometne planete. A Mourinho je zaokružio sezonu u kojoj su po njegovim notama plesali svi. I igrači i navijači. I njegovi i protivnički!

ESP, UEFA CL, FC Barcelona vs Inter Mailand

Majstor je na San Siru razbio Barcu pa na Camp Nou izveo momčad i na zagrijavanje i na sastanak prije utakmice. Ušao je u glavu i Messiju, i Guardioli, i Ibrahimoviću i cijeloj Kataloniji.

Ibra je iz Intera u Barcu otišao da bi osvojio Ligu prvaka. Inter je Ligu prvaka osvojio čim je Ibra otišao. A Ibra ju nikad nije osvojio i nikad ni neće!

ITA, Finale Coppa Italia, AS Rom vs Inter Mailand

Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti - Cambiasso, Motta - Eto'o, Sneijder, Pandev - Milito. Momčad za, realno, uvrh glave četvrtfinale. Ali ludi Portugalac je sve druge izludio, a svoje uvjerio da im je taj kaos idealan ambijent za naslov. Pa uzeo tri!

Nije se ni vraćao na San Siro. Ostao je u Madridu i potpisao za Real. Svjestan da sa Interom ne može bolje jer nema boljeg od - savršenog.

Kako je Beli slomio Bjelicu...

Igor Bišćan u Rijeku je došao nakon 'riječkog Mourinha'. Matjaž Kek je najuspješniji trener klupske povijesti. Bišćan je dobio momčad u padu i sa cca. pola manje love na raspolaganju za pojačanja.

I sa besmislenim 'bušenjem' najžešćeg dijela navijača koji su vlastitu važnost išli dokazivati protivljenjem vrhunskom potezu Damira Miškovića i Srećka Juričića.

A 'Beli' je prvi dan skužio svlačionicu i svlačionica njega. Igrači su znali da će stati iza njih protiv bilo koga, ali i osjetili da su tiha pojava i blagi pogled fasada tipa koji je igrao u ludo jakom Dinamu i Liverpoolu, koji je igrao za Vatrene i koji je o nogometu više zaboravio nego što su oni naučili. Pošten 100%, ali kad osjeti nepravdu u tri pi..e mat...ne šalje i Mamića i Barića i cijeli HNS.

I... Već 'isprana' momčad postala je grupa fajtera koja je na kraju uzela i drugo mjesto i u finalu Kupa sličnim bunkerom kao onaj Mourinhov na Nou Campu sa 3-1 pobijedila... A jedno barem deset puta jači Dinamo.

Dok je sjever Rujevice bio tih, ostatak tribina skandirao je njegovo ime. Ali Bišćan je, na istom mjestu na kojem je senzacionalno osvojio trofej u utakmici u kojoj bi realno sve osim tri razlike za Dinamo ionako bilo dobro, četiri mjeseca kasnije na fin način poručio 'Ma j..i se Rijeko i ti i tvoje svađe i tvoji ratovi bez smisla'.

Dio medija zloguko je lamentirao o tome kako nema kontrolu nad momčadi, a Bišćan je pobijedio Istru na 'Drosini' pa se na pressici uz suze zahvalio svima kojima je do kluba stalo i gospodski i trofejno pozdravio s Rijekom.

Od jednog trijumfa prošlo je deset, a od drugog jedna godina. Trenerske dimenzije su različite, ali trofeji ostaju za sva vremena. Kao i imena Mourinha i Bišćana u klupskim povjesnicama. Pa ma što 'profesionalni bušitelji' mislili o tome.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka