Obavijesti

Sport

Komentari 0

Trogir ide prema Ligi za prvaka, Gorica igra sezonu za zaborav

Trogir ide prema Ligi za prvaka, Gorica igra sezonu za zaborav

Varaždin je ugostio Sesvete u trenerskom debiju Igora Vorija i nije se dobro proveo. Gorica je još jednom razočarala svoje navijače, a Dubrava napokon pronašla dobar ritam

VIDEO

Završio je prvi krug Premijer lige. Svaka momčad odigrala je sedam utakmica i od sada kreće rasplet. Slika lige A i lige B počinje biti jasnija i sve je izglednije tko će u Ligu za prvaka, a tko u Ligu za ostanak.

Liga A

Trogir - Moslavina 32-30

Ne možemo reći kako su Trogirani najveće iznenađenje prvenstva jer se ipak radi o europskoj momčad, ali ne postoji momčad (pa čak ni Zagreb) kojoj Dalmatinci nisu stvorili probleme. U 7. kolu slavili su 32-30 protiv Moslavine i izgledno je da će Trogir voditi veliku borbu s Varaždinom za plasman u Ligu za prvaka. Igralo se u Trogiru gol za gol od prve pa sve do 58. minute. Tomislav Radanić s dva gola u zadnjoj minuti donio pobjedu Trogiru, a prvo ime utakmice je definitivno bio Roko Trivković, možda i najbolji pivot lige.

Osijek - Gorica 27-26

Dosadašnji dio sezone za Goricu se može opisati samo jednom riječju. Razočaranje. Poraz protiv Osijeka dodatno ih je udaljio od Lige za prvaka. Osijek je cijelo vrijeme imao jedan ili dva gola prednosti, a Goričani nisu poveli niti u jednom trenutku utakmice. Nadali su se u Gorici da će ući u Ligu za prvaka, ali s četiri boda u sedam utakmica daleko su od tog cilja. Jure Čakarić odigrao je sjajnu utakmicu za Goricu i zabio deset golova, ali je i promašio šut za izjednačenje u zadnjem napadu. S druge strane David Čičak zabio je sedam, dok je Dino Hećimović imao 11 obrana.

Karlovac - PPD Zagreb 25-40

Nije imao što Karlovac tražiti protiv Zagreba. Zagrebaši su odmarali neke igrače, ali i isprobali neke stvari za Ligu prvaka. Šoštarićev debi u Premijer ligi. Filip Glavaš i Edin Klis zabili su po šest golova.

Varaždin - Sesvete 31-37

Imao je Varaždin priliku skinuti Sesvećane s trećeg mjesta, ali bezuspješno. Svoj debi u Premijer ligi imao je Igor Vori i uspješno ga je odradio. Sesvete su izgledalo možda i najbolje ove sezone jer Varaždin nije imao rješenje za poletan napad Vorijeve momčadi. I to sve bez Ivana Dumenčića. Fabijan Grubišić u nekoliko je navrata da ga malo tko može zadržati u igri jedan na jedan, ali vidi se da mu fali ozbiljnijeg natjecateljskog ritma. Gavrić, Turčić i Finek zabili su po sedam golova. 

Liga B

Bjelin Spačva Vinkovci - Nexe 27-36

Našičanima je očekivano pripao slavonski derbi. Vinkovci su Nexeu pružili dobar otpor, ali nedovoljno je to protiv momčadi koja izgleda jako dobro ove sezone. Patrik Maroš zabio je šest golova za Vinkovčane. 

Metković Mehanika - KTC 27-19

Odlično je KTC ušao u sezonu, ali sada izgledaju kao da su u jako strmoj silaznoj putanju. Metković nije imao gotovo nikakvih problema s momčadi iz Križevaca. Držao se KTC u prvom poluvremenu, pa čak i do posljednjih deset minuta, ali slaba rotacija koštala ih bodova, Dario Raguž sa sedam golova najbolji kod Metkovića.

Rudar - Dubrava 29-33

Odličnu utakmicu gledali smo u Rudama. Prije utakmice teško je bilo odrediti favorita. Prvih 20 minuta utakmice igralo se gol za gol, a onda mlada momčad Dubrave prvi put odlazi na osjetnije vodstvo. Ne predaju se Rudari do samog kraja, ali ipak nije bilo snage i Dubrava se ovom pobjedom potpuno oporavila od lošeg ulaska u sezonu. Ivan Barbić pokazao je da je jedan od najboljih igrača lige. Zabio je sedam golova Rudama i zaslužio titulu najboljeg lijevog krila kola,

Ribola Kaštela - Poreč 22-30

Držala se Kaštela protiv Poreča i bolje nego očekivano. Parirali su Dalmatinci Istrijanima gotovo 40. minuta, ali nije bilo dovoljno da dođu do bodova. Iako posljednja momčad lige, Kaštela pokazuje zanimljiv rukomet. Poreč je ipak klasu iznad. Matija Rađaković iz Poreča zabio je sedam golova. 

Momčad 7. kola Premijer lige

  • lijevo krilo: Matija Rađaković (Poreč)
  • lijevi vanjski: Tomislav Radanić (Trogir)
  • srednji vanjski: Davor Gavrić (Sesvete)
  • desni vanjski: David Čičak (Osijek)
  • desno krilo: Filip Turčić (Sesvete)
  • pivot: Roko Trivković (Trogir)
  • golman: Željko Kozina (Metković Mehanika)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše