Obavijesti

Sport

Komentari 73

Troicki je opet koban za Čilića: Marinov peti poraz zaredom...

Troicki je opet koban za Čilića: Marinov peti poraz zaredom...
3

Troicki je slavio protiv Čilića 6-7, 6-2, 6-3 u 2. kolu Queen'sa. Srbinu je to bila peta pobjeda u nizu protiv Marina koji ga je zadnji put uspio pobijediti prije pet godina...

VIDEO

Marin Čilić nije uspio izboriti četvrtfinale Queen'sa. Bolji od hrvatskog igrača, kao i u polufinalu Stuttgarta, bio je srpski igrač Viktor Troicki. Slavio je Troicki 6-7, 6-2, 6-3.

Marin je s Viktorom uoči ovog meča igrao devet puta. Pobijedio je Srbina pet puta, no u posljednja četiri susreta slavio je Troicki. Čilić je zadnji put dobio Viktora 2010. godine u Davis Cupu, a nakon toga je srpski igrač zaredao s pobjedama protiv Marina u Kanadi, Rotterdamu, Roland Garrosu i Stuttgartu.

Pasivni Marin do tie-breaka

Marin je kod 2-1 imao prvu šansu za break. Ali Troicki se izvukao odličnim servisima te nakon manjih problema izjednačio na 2-2. Držao je Marin svoj servis, ali igrao je prepasivno. Troicki je bio daleko agresivniji. 

A onda je Marin počeo igrati nešto agresivnije. Kod 6-5 imao je prvu set loptu na servis Troickog. No Srbin se izvukao dobrim prvim servisom. Kod druge set lopte Troicki je pogodio forehand na crtu, a kod treće šanse za set Troicki je pogodio sjajan drugi servis te izborio tie-break.

Sedam set lopti za prvi set

Čilić je otvorio tie-break četvrtim asom. Troicki je uzeo svoja dva servisa i ušao u prednost uzevši Marinu poen na servisu. No vratio je Čilić mini-break te izjednačio na 3-3. Čilić je poveo 6-4 te izborio nove dvije set lopte, jednu na servis Troickog, jednu na svoj servis. Niti jednu nije iskoristio. 

Pet set lopti je imao... Ubrzo je izborio i šestu. Troicki je to riješio s dva asa te izborio svoju prvu set loptu na Marinov servis. Marin je to izvukao pa izborio sedmu set loptu. 

I sedma je bila sretna! Za 7-6 i 58 minuta igre. 

Gledao što Troicki radi i gubio

Troicki odmah na startu drugog seta dolazi do prve break lopte, iako je naš tenisač imao 30:00. Srbin je poveo 2-0. Troicki je kod 5-2 imao tri set lopte na Marinov servis. Čilić je spasio tri set lopte, ali četvrtu nije mogao i 

Troicki je slavio sa 6-2 te dobio šansu prvi servirati u odlučujućem setu. Srbin je imao psihološku prednost, imao je samopouzdanja i Marin se nalazio u teškoj situaciji. 

Marin je uglavnom čekao na pogrešku Troickog i u dosta situacija, umjesto napada, odlučivao se na sigurnije varijante držanja lopte u igri. Kod 3-2 Troicki je imao break loptu. 

Marin je to izvukao. No nije izvukao drugu break loptu i Srbin je otišao na 4-2. Nije imao snage Marin za povratak u meč i Troicki slavi peti put u nizu protiv njega.

ATP Queen's, 2. kolo:

  • Čilić - Troicki 7-6, 2-6, 3-6
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...