Obavijesti

Sport

Komentari 59

Troškovi sljemenske utrke i bez publike idu do 21 milijun kuna

Troškovi sljemenske utrke i bez publike idu do 21 milijun kuna
5

Pravila su jako stroga, skijaši i skijašice ne smiju napuštati hotel niti se miješati s drugima, konferencije za medije su putem video linka...

Vrijede jako stroga pravila, FIS traži strogu disciplinu od svih, naglasio je direktor sljemenske utrke Vedran Pavlek uoči 15. Snježne kraljice.

Pokretanje videa ...


Bile su utrke otkazivane zbog lošeg vremena, bio je i veći (dok su skijale Janica Kostelić, Nika Fleiss i Ana Jelušić) i manji interes, ali nikad Snježna kraljica nije bila bez publike. U nedjelju ćemo i to vidjeti. Spuštat će se stazom Zrinka Ljutić, Leona Popović i Andrea Komšić bez huka nadaleko poznate bučne zagrebačke publike.

Staza je u odličnom stanju, tvrdi Filip Zubčić, koji je u Zagrebu trenirao zadnjih dana, a Zrinka Ljutić, nova velika nada hrvatskog skijanja, na Sljemenu će loviti svoje prve bodove u Svjetskom kupu.

U noćnom slalomu u Semmeringu, što joj je bila druga utrka u karijeri u Svjetskom kupu, druga joj je vožnja za malo promaknula, u Zagrebu bi mogla uspjeti. Uh, kakva bi to bila priča. I početak velike karijere, kakvoj se svi nadamo...

U srijedu 6. siječnja na stazu će skijaši među kojima Filip Zubčić, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega.

Zagreb: Prva vožnja ženskog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy

I premda nema publike, proračun utrke nije puno manji. Pavlek je najavio da će on biti 21 milijun kuna.

- Troškovi su milijun i pol do dva milijuna kuna manji nego prijašnjih godina - otkriva direktor.