Sport

Komentari 13

Trudna sa sinom osvojila zlato pa umrla: Mališi ćemo pričati kako mu je mama bila posebna

Trudna sa sinom osvojila zlato pa umrla: Mališi ćemo pričati kako mu je mama bila posebna

Također sam joj i rekla da joj zavidim... Da joj zavidim na divnoj trudnoći, na tome što se još uvijek natječe iako trbuščić više nije trbuščić. Što će svom djetetu moći ispričati divnu priču, napisala je Ivana Maksimović

Europsko streljaštvo je u nedjelju navečer potresla strašna vijest. Višestruka europska prvakinja u streljaštvu Bobana Momčilović Velićković (30) preminula je zbog komplikacija nakon poroda. Imala je eklampsiju, odnosno izljev krvi na mozak zbog čega je hitno prebačena u beogradsku bolnicu. 

Dvadeset dana bila je u komi, ali nažalost nije izdržala. Njezin sin je u dobrom stanju.

Od trofejne Bobane su se oprostili brojni kolege i kolegice, a najemotivnije je sve doživjela njezina kolegica i velika prijateljica Ivana Anđušić Maksimović (30) koja je objavila emotivnu poruku na Instagramu.

- Rekla sam joj da se radujem toj medalji, kao da sam je ja osvojila. I zaista sam tako mislila. Jako mi je bila draga i osjećala sam baš veliku sreću. Sjećam se da mi je uljepšala taj dan svojim uspjehom.

- Također sam joj i rekla da joj zavidim... Da joj zavidim na divnoj trudnoći, na tome što se još uvijek natječe iako trbuščić više nije trbuščić. Što će svom djetetu moći ispričati divnu, neponovljivu priču - da je zajedno s njim u trbuhu postala europska prvakinja.

- Ej! Dodala sam joj još da će mališa biti poseban, jer pobjednik je otkad znamo za njega. I bit će, o čemu ćemo svi svjedočiti i pričati kako mu je mama bila jedna posebna žena.

- Bobo naša, druži se sa anđelima i čuvaj nas, vidimo se opet na nekom ljepšem mjestu - poručila je Ivana.

Bobana je bila u dugogodišnjoj vezi s Miroslavom Momčilovićem, a ljubav su okrunili 2016. godine kada su se vjenčali u Brestovačkoj banji u pratnji svojih ljubimaca, pasa Grofa i Blekija. Bili su nerazdvojni, uživali su u zajedničkim putovanjima, jedva su čekali rođenje sina zbog čega je i unaprijed odustala od Olimpijskih igara u Tokiju koje su na kraju i odgođene. 

Bobana je osvojila čak deset medalja na europskim prvenstvima od čega deset zlata u disciplini zračni pištolj 10 metara, pojedinačno i ekipno, a posljednje medalje osvojila je u Wroclawu gdje je u stanju trudnoće, uz podršku svog sina,  proslavila novi uspjeh.

Nažalost, sina nikada neće upoznati, ali može biti ponosan na to da ga je rodila hrabra i neustrašiva Bobana koja se do posljednjeg trenutka borila za svoj život, ali nažalost nije uspjela. Otišla je na neki bolji svijet, a od tamo će promatrati i paziti na svog sinčića i supruga Miroslava...

Najčitaniji članci