Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tsitsipas ludim preokretom do finala, igra s Casperom Ruudom

Tsitsipas ludim preokretom do finala, igra s Casperom Ruudom

Stefanos Tsitsipas je treći put u karijeri izborio finale u Monte Carlu i prvo nakon kolovoza prošle godine kada je slavio u Los Cabosu. Jannik Sinner je poveo, ali Grk se vratio iz ponora i igrat će završnicu u nedjelju

VIDEO

Grčki tenisač Stefanos Tsitsipas izborio je nastup u nedjeljnom finalu na zemljanom ATP Masters 1000 turniru koji se ovog tjedna održava u Monte Carlu.

Do finala je 12. nositelj stigao velikom pobjedom 6-4, 3-6, 6-4 protiv drugog nositelja, Talijana Jannika Sinnera, koji je time upisao tek drugi poraz u kalendarskoj 2024. godini. U finalu će Tsitsipas igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem je Norvežanin Casper Ruud s 2-1 bio bolji od Srbina Novaka Đokovića.

Sinner bolje otvorio

Tsitsipas je cijeli tjedan igrao odlično u Monte Carlu, a tako je i započeo polufinalni susret. Brzo je napravio break te ga čuvao do 6-4 u prvoj dionici. Sinner je uzvratio tako što je drugi set otvorio s 3-0, ali kada je Talijan vodio 5-3 i servirao za poravnanje u setovima Tsitsipas je propustio veliku šansu. Imao je Grk čak pet break-prilika, ali ni jednu nije iskoristio.

ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters

Sinner je izjednačio na 1-1 u setovima te na valu pozitivnog ritma poveo i 2-0 u trećem setu. Suci su grdno pogriješili u trenutku kada je Talijan mogao pobjeći na 4-1 čime bi meč bio i, vjerojatno, definitivno prelomljen. Na break loptu nije dosuđena očita dvostruka servis pogreška Tsitsipasa.

Tsitsipas iskoristio i ozljedu

Poveo je Sinner potom 4-2, ali je sve okončano s četiri gema u nizu Tsitsipasa koji su vrijedili ulaska u finale. U završnici meča Sinner je imao i problema s ozljedom noge.

Tsitsipas je treći put u karijeri izborio finale u Monte Carlu i prvo nakon kolovoza prošle godine kada je slavio u Los Cabosu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...