Sport

Komentari 28

Tu su i dvanaestorica iz HNL-a: Pogledajte konačne popise svih reprezentacija za Euro 2021.

Tu su i dvanaestorica iz HNL-a: Pogledajte konačne popise svih reprezentacija za Euro 2021.

Dvojica izbornika na Euro vode dvojicu igrača manje od dozvoljenih 26, zamjene su i dalje dozvoljene u slučaju teže ozljede ili covida, a igrač koji je zamijenjen više se ne smije vraćati

Prvi dan lipnja je iza nas, sinoć u 23.59 prošao je rok do kojega su nacionalni savezi 24 sudionika Eura trebali Uefi prijaviti konačan popis s maksimalno 26 igrača koji će biti na raspolaganju za Europsko prvenstvo koje počinje 11. lipnja utakmicom Italije i Turske u Rimu.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska remizirala s Armenijom

Učinio je to izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, ali i svi ostali. Zanimljivo, samo su dvojica izbornika, Luis Enrique iz Španjolske i Štefan Tarkovič iz Slovačke, prijavila manje od 26 igrača, njih 24. Ostali su iskoristili blagodat Uefe da imaju širi kadar igrača zbog mogućih pozitivnih testova na korona virus.

Doduše, i dalje je na snazi pravilo da za svaku utakmicu mogu biti prijavljena samo 23 igrača. Izbornici imaju pravo zamijeniti igrača s popisa u slučaju teže ozljede, zaraze korona virusom ili ako je bio bliski kontakt zaraženoga do 24 sata prije prve utakmice.

To ne važi za golmane, koji se u slučaju ozljede nekoga od već pozvanih mogu priključiti bilo kad tijekom turnira, a igrač koji je zamijenjen više se ne smije vraćati na popis.

HNL će na Euru imati 12 predstavnika, od čega su šestorica reprezentativci Hrvatske: dinamovci Dominik Livaković, Joško Gvardiol (formalno igrač Leipziga), Luka Ivanušec, Mislav Oršić i Bruno Petković, hajdukovac Lovre Kalinić i Osječanin Mile Škorić.

Sjevernu Makedoniju predstavljat će kapetan Dinama Arijan Ademi uz suigrača Stefana Ristovskog te igrača Rijeke Darka Velkovskog, na popis Švicaraca upao je dinamovac Mario Gavranović, a kod Mađara je u konkurenciji veznjak Osijeka László Kleinheisler.

Bivši dinamovac Dani Olmo u kadru je Španjolaca, a igrač Manchester Uniteda Dylan Levitt, koji je bio na posudbi u Istri, dobio je poziv Walesa. Milan Ristovski, Stefanov brat, također je makedonski reprezentativac. Igrač je Rijeke koji se vraća s posudbe u Spartak Trnavi. U HNL-u su, uz Olma, igrali i Makedonci Aleksandar Trajkovski (Inter Zaprešić) i Vlatko Stojanovski (Split).

skupina A

Italija

Turska

Švicarska

Wales

skupina B

Danska

Finska

Rusija

Belgija

skupina C

Nizozemska

Ukrajina

Sjeverna Makedonija

Austrija

skupina D

Engleska

Hrvatska

Škotska

Češka

skupina E

Španjolska (24)

Švedska

Poljska

Slovačka (24)

skupina F

Njemačka

Francuska

Mađarska

Portugal

Najčitaniji članci