Obavijesti

Sport

Komentari 24

Tucak na rubu suza: Jedan od najvećih uspjeha u životu! Bilo je nemoguće da pokleknemo tu

Tucak na rubu suza: Jedan od najvećih uspjeha u životu! Bilo je nemoguće da pokleknemo tu

Stvorili smo reprezentaciju i momke koji ginu jedan za drugog, koji igraju za domovinu. Dopustite mi da što sam ovako emotivan, rekao je izbornik "barakuda" nakon pobjede nad Italijom

VIDEO

Ivici Tucku pao je ogroman teret s leđa. Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Italiju 11-10 u rasprodanoj Spaladium Areni u Splitu. Izbornik "barakuda" jedva je suzdržavao suze u intervjuu nakon utakmice za HTV.

Korak do zlata: Pala je i Italija!
Korak do zlata: Pala je i Italija!

- Iskoristit ću priliku da čestitam mojim momcima, mojim kolegama, cijelom savezu. Ovo je za mene u ovim okolnostima s ovako izmijenjenom reprezentacijom jedan od najvećih uspjeha u životu - rekao je Tucak i nastavio:

- Nažalost, nemam puno vremena da ga slavim, mi želimo ovdje uzeti zlato. Na početku mi je to bilo onako... Ali sad smo tu, stvorili smo reprezentaciju i momke koji ginu jedan za drugog, koji igraju za domovinu. Dopustite mi da što sam ovako emotivan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Talijani su se držali u egalu gotovo cijelu utakmicu, dvaput se vraćali od dva gola minusa.

- Ništa drugo nismo očekivali, takav broj isključenja, to je bio fajt. Ali atmosfera nas je nosila, nemoguće je bilo da pokleknemo. Imali smo krizu tamo u trećoj četvrtini, primili dva gola iz daljine.

Mađari čekaju u subotnjem finalu od 20.30.

- Težak meč. Mađari su isto promijenili reprezentaciju, šest-sedam igrača, ali su dobri. Ali mi ovo ne smijemo propustiti - poručio je Tucak.

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, polufinale, Hrvatska - Italija

Marko Bijač bio je fantastičan s 14 obrana, među kojima i nekoliko ključnih u samoj završnici.

- Večer za povijest. Napravili smo sjajan rezultat, hvala od srca Splitu, uživamo u svakoj sekundi provedenoj ovdje u bazenu i izvan njega. Bio je užitak, iznimno teška utakmica. Talijani su sjajni, kažnjavali su svaku pogrešku, ali na kraju smo zasluženo slavili i dočekali to finale - kazao je golman Hrvatske.

Što reći za 14 obrana?

- Ne bih htio nikoga isticati. Ginemo od prve sekunde svi i siguran sam da će tako biti u finalu.

Nova medalja je na pomolu.

- Učinit ćemo sve da to i ostvarimo, nismo još razmišljali o Mađarima, nećemo ni večeras. Od sutra ujutro kreće priprema za finale - zaključio je Bijač.

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, polufinale, Hrvatska - Italija

Kapetan Ivan Krapić svjestan je da je ostao još jedan važan korak.

- Danas je stvarno fantastična utakmica i polufinale u dekoru koji nitko nije mogao zamisliti da će biti. Hvala splitskoj publici koja nas je nosila i branila se s nama. Sve je išlo kako treba, branili smo i kontre njihove, i Di Fulvija, sve što je trebalo sproveli smo u djelo. Nećemo si dopustiti da se zadovoljimo drugim mjestom. Sad kad smo došli tu, idemo po zlato

Kako protiv Mađarske?

- Mađarska je pobijedila Španjolsku, stvarno je fantastična. Ovo je naša kuća i naš bazen. Idemo dat sve od sebe i uzeti zlato. Puno bolje stojimo na terenu nego u Budimpešti, ovo je nova momčad, tad smo imali samo dva tjedna priprema. Sad smo uigraniji, znamo tko što radi. Djelujemo odlično i nadam se da ćemo djelovati još bolje nego danas. Pozivam publiku da napuni Spaladium još jednom na ovom prvenstvu - zaključio je Krapić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener