Obavijesti

Sport

Komentari 2

Tucak ostao izbornik Hrvatske

Tucak ostao izbornik Hrvatske

Kurs hrvatske reprezentacije ostaje isti, težnja čim boljim rezultatima i u budućnosti. Svi u Savezu, igrači i ja puni smo motiva te se nadam se da ćemo i dalje donositi dobre rezultate, rekao je Tucak po potvrdi novog mandata

VIDEO

Ukupno 13 medalja u osam godina, aura najtrofejnijeg hrvatskog izbornika... Ni najmanje nije bilo upitno da će Ivica Tucak (50) ostati izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije nakon sastanka Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza, od čega ga je mogla odvojiti eventualno njegova želja za time, zasićenost ili nešto slično... Međutim, toga, jasno, nema i Tucak ostaje na klupi još četiri godine odnosno do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Panel HVS-a

Pokretanje videa...

vaterpolo 00:53

- Izuzetno mi je drago da smo postigli zajednički dogovor. Želja mi je bila da nastavimo suradnju te mi je drago da su i Stručni savjet i Upravni odbor složno reagirali u toj zajedničkoj odluci - rekao je izbornik koji je u osmogodišnje razdoblje krenuo zlatom na Mediteranskim igrama 2013., a svoj "diplomski rad" obranio na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. godine.

U ovih osam godina pod Tuckom apsolutno se ništa nije promijenilo u ciljevima hrvatske reprezentacije koju je preuzeo nakon olimpijskog zlata u Londonu i Ratka Rudića - kojeg osim što je nadmašio u broju medalja, sada će i u dugovječnosti na klupi - što je Tuckova jednako velika pobjeda kao i svih 13 medalja. Hrvatska je pod Šibenčaninom kandidat za najviše na svakom natjecanju, to se više ni ne skriva niti se o tome govori u rukavicama. 

17th FINA World Aquatics Championships

- Ambicije reprezentacije ostaju iste, očekuju nas velika iskušenja, prvo Olimpijske igre u Tokiju potom cijeli niz natjecanja. Prije svega tu je domaćinstvo Europskog prvenstva u Splitu 2022. godine za koje ne krijemo da imamo najveće ambicije. Kurs hrvatske reprezentacije ostaje isti, težnja čim boljim rezultatima i u budućnosti. Svi u Savezu, igrači i ja puni smo motiva te se nadam se da ćemo i dalje donositi dobre rezultate - poručio je izbornik.

Prvi sljedeći dobar rezultat očekuje se u Rotterdamu gdje će se u veljači, ne uspije li apel nekoliko izbornika za promjenom datuma, igrati kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. A već tri mjeseca kasnije igrat će se Svjetsko prvenstvo u Fukuoki pa Olimpijske igre. Izazovna je 2021., ali za Hrvatsku pod Tuckom se nekako ne bojimo.

Sve Tuckove medalje s reprezentacijom:

2019. - Svjetska liga (Beograd) - srebro
2019. - Svjetsko prvenstvo (Gwangju) - bronca
2019. - Europa kup (Zagreb) - srebro
2018. - Europsko prvenstvo (Barcelona) - bronca
2018. - Europa kup (Rijeka) - zlato
2017. - Svjetsko prvenstvo (Budimpešta) – zlato
2017. - Svjetska liga (Ruza) – bronca
2016. - Olimpijske igre (Rio de Janeiro) - srebro
2015. - Svjetsko prvenstvo (Kazanj) – srebro
2015. - Svjetska liga (Bergamo) – srebro
2014. - Svjetski kup (Almaty) – bronca
2013. - Svjetsko prvenstvo (Barcelona) – bronca
2013. - Mediteranske igre(Mersin) – zlato

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba