Obavijesti

Sport

Komentari 12

Tucak: Te gluposti da naši igrači nemaju hrabrosti... Mi smo velesila, nitko ne može osporiti!

Tucak: Te gluposti da naši igrači nemaju hrabrosti... Mi smo velesila, nitko ne može osporiti!
5

Ova snaga i karakter koju su igrači pokazali nakon one velike potrošnje na Euru u Hrvatskoj, meni je to strašno drago i ponosan što imam ovakve divne dečke. Baš sam ispunjen srećom, to je nevjerojatno, kazao je Ivica Tucak

VIDEO

Bila je to drama i spektakl za pamćenje kakav i priliči vaterpolskim divovima kao što su Hrvatska i Srbija. Toliko boli su nam zadali prethodnih godina u završnicama najvećih natjecanja, ali vremena su se promijenila.

Barakude su u čudesnoj utakmici pobijedile Srbiju 15-13 i plasirale se u polufinale Svjetskog prvenstva u Dohi! Igrač utakmice bio je senzacionalni Marko Bijač koji je skupio deset obrana i u krucijalnim trenucima skinuo dva peterca. Proradila je i haubica Lorena Fatovića koji je utrpao četiri gola.

Susret Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu

Izbornik Ivica Tucak blistao je od sreće nakon pobjede protiv velikog rivala, ali još ništa nismo napravili. Naravno, kada smo već dogurali ovako daleko, cilj je medalja.

- Činjenica i argument je da smo uz Italiju, Španjolsku i ako prođe Mađarska, stalno među te četiri reprezentacije koje su igrale polufinale na Euru u Zagrebu i Splitu, u tri smo mi bili u Budimpešti. Strašno ponosan sam da smo uz smjenu generacije koju smo napravili nakon OI u Tokiju ostali velesila vaterpolska, to nam više nitko ne može osporiti. Dogodi se neki posrtaj, ali to te tjera da budeš bolji i jači. Ova snaga i karakter koju su igrači pokazali nakon one velike potrošnje na Euru u Hrvatskoj, meni je to strašno drago i ponosan što imam ovakve divne dečke. Nekad izgubiš i dobiješ, mogli smo danas i izgubiti, to je bilo u jednoj lopti, ali sam ponosan što imam ovakve momke, tu sinergiju između njih i nas. Baš sam ispunjen srećom, to je nevjerojatno - rekao je oduševljeni izbornik Ivica Tucak.

Susret Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu

Bila je to dramatična utakmica. Reprezentacije su se izmjenjivale u vodstvu, ali naši vaterpolisti su se odvojili u posljednjoj četvrtini zahvaljujući sjajnom Marku Bijaču koji je skinuo dva peterca.

- Bili smo u remiju, jednu loptu promašiš pa imaju kontru. Zatvorili smo što smo trebali zatvoriti, Bijač je bio odličan na golu, igrač više je bio sjajan. Ono što sam govorio, nisam htio ulaziti u neke gluposti da igrači nemaju odlučnosti i hrabrosti, imaju itekako. Želim da igrač više ima glavu i rep, da se razigra do kraja. To su svi detalji, čestitam Srbiji da jednoj fer i korektnoj borbi. Bila je jedna predivna utakmica, kao što je s njima.

Što je bio ključ pobjede?

- Limitirali smo Mandića, ali mora ti onda negdje procuriti. Skautirali smo to i igrača više, nije bila fenomenalna utakmica, ali rekao bih minus pet. 

Susret Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu

Jerko Marinić-Kragić odigrao je sjajnu utakmicu u obrani, ali je bio i naša ključna figura kod igrača više. Podijelio je nekoliko asistencija.

- Nošeni tom atmosferom i kvalitetnom igrom s Europskog prvenstva znali smo da možemo doći do polufinala. Svi smo najavili da ćemo se boriti za Olimpijske igre i da nećemo posustati. Teško je doći i reći da ćemo osvojiti medalju ili biti svjetski prvaci, ali napravili smo veliki korak. Pokazali smo da vrijedimo, da možemo, da smo među četiri najbolje ekipe na svijetu i vjerujem da do kraja možemo pokazati još bolju igru i osvojiti medalju. Igrat ćemo protiv Mađarske koja je pojačana s tri-četiri igrača i neće nam biti lako. Kada gledate po imenima, oni su najbolja momčad na svijetu. Bacamo se na glavu, ginemo za reprezentaciju i nadamo se finalu. Svi smo bili tu, Lazić je odigrao stvarno dobru utakmicu. Žrtvovao se za ekipu, pogotovo obrambeno. Odradio je lavovski posao i dao gol kada se lomila utakmica - rekao je Marinić-Kragić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao