Obavijesti

Sport

Komentari 133

Tudor hvalio novi sustav igre; Pamić: 'Pustili' smo i Hajduku

Tudor hvalio novi sustav igre; Pamić: 'Pustili' smo i Hajduku
2

Nakon utakmice između Hajduka i Istre 1961 (5-3) bilo je zanimljivo na pressici. Igor Tudor bio je dosta zakopčan oko nekih pitanja, dok je Igor Pamić bio u elementu...

VIDEO

Bio je ovo užitak za gledatelje, puno golova i naša zaslužena pobjeda. Lijepo je završiti polusezonu na ovaj način. Čestitam momcima, svi idemo na odmor do početka siječnja i onda sve ispočetka, kazao je trener Hajduka Igor Tudor nakon pobjede nad Istrom 1961 u golijadi (5-3) i nastavio:

- Bila je ovo utakmica u dva dijela. U prvom naša dominacija, nastavak onoga što smo igrali prošle nedjelje. Penal i crveni karton Mikanoviću je utjecao da smo u drugom dijelu izgubili potrebno samopouzdanje, a Istra je dovela utakmicu u neizvjesnost. No čim smo uspostavili tri-četiri pasa, mi smo stvarali šanse. Na kraju je naša kvaliteta došla do izražaja. Momcima čestitam, ako koga moram izdvojiti, izdvojio bih Milevskog. Svi se veselimo pripremama. Iako i ovakav kakav je napravi razliku, jedva čekamo kakav će biti nakon priprema. A može biti samo bolji.

O Malokuu nije želio govoriti.

- Nemam komentara. Bila je ovo još jedna u nizu lijepih utakmica Hajduka, od kada igramo u novom sustavu - prebacio je Tudor igru na "svoj teren" i upitao novinare jesu li gledali utakmicu Barcelone i PSG-a.

Bradarić?

- Barcelona isto igra 3-5-2 kao i mi. Ali ne onaj od prije 10 godina sa stoperima, njima bočne igrače igraju Neymar i Pedro. Ako ste primjetili, naš zadnji vezni je bio naš zadnji čovjek, a bekovi špicevi. Volim kad se igra tako ofenzivno.

Preskočio je Tudor i pitanje o ocjeni polusezone.

- Još sam malo vruć, ne bih mogao biti pravi za analize.

Neodređen je bio i na pitanje o prinovama i odlascima.

- Razmišljam, ali to ne ovisi o meni i mojim pomoćnicima. To je pitanje za sportskog direktora. Klub je u teškoj situaciji, ne može kupovati, pokušavamo osnažiti momad kao i svi. Kvalitetan igrač je dobrodošao na svakoj poziciji, a najvažnije je da se u slučaju odlaska dovede netko na tu poziciju. Moje je da izvučemo maksimalno iz kadra.

Igor Pamić:

Bilo je vama sigurno lijepo na stadionu. Meni nije, a za moje igrače ne znam. Hajduk je zasluženo pobijedio. Nakon Dinama, Lokomotive i Rijeke sad smo, da karikiram, pustili i Hajduku, pa su svi u egalu.

Je li ovo najslabija obrana koju ste imali?

- Teško da je bilo gore obrane od ove.

Je li ovo bila revijalna, božićno-novogodišnja utakmica?

- Treba biti realan, igramo loše, mali Mikanović nas je vratio u igru penalom i crvenim kartonom. Kad bih promislio što bi bilo da nije bilo crvenog i penala, ne bih dva mjeseca zaspao.

Kako Vam se svidio Milevski?

- On je odličan igrač i to je potrebno hrvatskom nogometu. Njega treba drugačije čuvati i blokirati, ali mi u zadnje vrijeme ne uspjevamo nikoga čuvati i blokirati.

Što dalje?

- Hvala Bogu da je pauza. Mi smo već dugo u problemu, to sam govorio već odavno. I lani nismo bili kvalitetni, samo smo koristili greške drugih. U 2014. godini smo upisali svega osam pobjeda. Nešto imaš, stvoriš, prodaš, ostali se pojačavaju, mi ne. Pa nisam ja profesor Baltazar, ovako se ne može igrati Liga 10.

Dosta posla u pauzi za vas?

- Imam puno posla, teško je, jako je teško... Treba nekoga i dovesti. Ali koga? Bez novca. Jedino netko ako se želi kupati u Puli. Ljudi moji gdje je Istra, pa nas nema nigdje 23 godine hrvatske lige. Sad smo kontinuirano par godina tu, i ovo je naš uspjeh. Ako budemo osmi, možemo se tući nogom u guzicu i plesati Žikino kolo. To se u Puli još može.

Bojite li se smjene?

- Ja sam spreman otići, ali predsjednika i uprave nemamo. Ne bojim se smjene ako će to donijeti nešto dobro klubu. Možda sam ja poludio, otići ću i na pregled, ali ja sam isti trener kao prije. Neću otići samo zato jer njih 15 na tribinama viču da trebam otići.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju