Obavijesti

Sport

Komentari 28

Igor Tudor: Spremni smo na sve, trenirali smo čak i penale

Igor Tudor: Spremni smo na sve, trenirali smo čak i penale
5

Novi Hajdukov trener u kratko je vrijeme odradio dvije utakmice s Lokomotivom, a treća je na rasporedu u srijedu (20.15) u drugoj utakmici finala Kupa na Maksimiru

VIDEO

Uoči najvažnije utakmice u kratkoj trenerskoj karijeri Igor Tudor bio je miran i opušten. I dobro raspoložen. 

- Naravno da sam dobro raspoložen, očekuje nas velika utakmica, a u takvim utakmicama svi ulazimo sa željom da pobijedimo. Ali ja ne bih puno pričao i najavljivao u novinama. Sve se svodi na dijeljenje komplimenata jedni drugima, a kad počne utakmica onda od toga nema ništa. Važno je ono što kroz trening i razgovor usadiš momcima, a rezultat toga ćemo znati nakon zadnjeg sučevog zvižduka - kazao je Igor Tudor, koji je zahvalio kolegi Ivkoviću na lijepim riječima.

- Čuo sam da je Ivković promijenio mišljenje i gurnuo nas u ulogu favorita. Ne mogu komentirati njegovu promjenu mišljenja, ali mu zahvaljujem na komplimentima. 

Priznao je da osjeća malo uzbuđenje uoči uzvratne utakmice.

- Malo uzbuđenje je tu jer to zahtjeva važnost utakmice, ali najave pojedinih medija ili pojedinaca da će biti u najmanju ruku 'smak svijeta' ako ga ne osvojimo, ne stoje. Ja razmišljam potpuno drugačije, Hajduk u ovom trenutku ima puno važnijih problema od toga da eventualno ne osvoji Kup.

Lokomotivu dobro poznaje.

- Znao sam ih i prije ove dvije utakmice, sad ih znam još bolje. Imaju svoju karakterističnu igru, u zadnjoj su utakmici promijenili tek jedan detalj, no nakon pola sata opet su se vratili na početnu priču. Ne može se to mijenjati preko noći, dobro im ide, drugi su u prvenstvu i nema puno ni razloga. Dobro su izbalansirana momčad, imaju pojedince koji mogu napraviti višak, od Šituma, Pjace, Kramarića, Trebotića, Maleša, Antolića, koji je možda i njihov najbolji igrač. Imaju dva odlična bočna igrača, tri izvrsna stopera... Kompletna su momčad, koja igra dobar nogomet i koja nam je protivnik po mjeri.

Presudit će momčad, pogotovo u fazi obrane, a ako to dobro odradiš, imaš više izgleda za dobar rezultat, kaže Tudor

Hajduk kao klub, za razliku od Lokomotive ima iskustva u ovim utakmicama. 

- Da, ali mi imamo malo igrača koji su osvajali, a oni još i manje. To neće igrati presudnu ulogu, bez obzira na sve. Veličina kluba se očituje po njegovoj povijesti i po broju navijača koji će biti na utakmici. To je plus koji može biti presudan, ali igrači i njihova kvaliteta će na koncu presuditi.

Jedno je sigurno, Tudor kaže kako je njegova momčad spremna i kompletna.

- Zadatak trenera je da utječe na sve segmente, na taktiku, tehniku, fiziku i psihu igrača. To mora napraviti sa svakim pojedincem i s momčadi. I mi smo to napravili. Ne mogu reći kako ćemo se postaviti, te ću detalje zadržati za sebe. Presudit će momčad, pogotovo u fazi obrane, a ako to dobro odradiš, imaš više izgleda za dobar rezultat.

Tudor nije želio govoriti o načinu igre svoje momčadi, a nije želio špekulirati ni o tome kako će igrati Lokomotiva. 

- Mi smo spremni i na čekanje i na presing, odradili smo pripreme i bit ćemo pravi. Vježbali smo čak i penale. Kako ne bi, pa to je sastavni dio nogometne igre. Ja sam jedno finale LP izgubio na penale.

Nije želio ni o sudačkim pitanjima.

- Po pitanju sudaca mogu zaželjeti samo da ga se ne primijeti, da protagonisti budu nogometaši. Poznavajući ga, ja sam siguran da će se to i dogoditi, duboko sam uvjeren u to.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 28

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti
Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo