Obavijesti

Sport

Komentari 6

Turci opet sele Slavena Bilića: Uskoro stiže na klupu Fenera?

Turci opet sele Slavena Bilića: Uskoro stiže na klupu Fenera?

Slaven Bilić je novi trener Fenerbahçea. Uprava istanbulskog kluba i hrvatski trener postigli su dogovor te će Bilić u Fenerbahčeu godišnje zarađivati 2,9 milijuna eura, piše turski Fanatik

VIDEO

Bešiktaš ga je zvao nazad, ali Slaven Bilić (53) ipak odlazi u Fenerbahče. Barem tako tvrde turski mediji koji hrvatskog trenera već neko vrijeme sele u svoju domovinu.

Pokretanje videa...

Slaven Bilić 01:22

Bilić je od siječnja ove godine trener kineskog Beijing Guoana u koji je došao nakon otkaza u West Bromwich Albionu. Dobio je basnoslovnu godišnju plaću od pet milijuna eura, ali rezultati baš i nisu bajni. Klub je šesti u kineskoj superligi s 28 bodova nakon 18 utakmica.

FILE PHOTO: Championship - West Bromwich Albion v Hull City

Turski mediji su hrvatskog trenera selili u Fenerbahče još u srpnju ove godine. Tada su pisali kako je to gotova stvar, kako je već stigao u Istanbul i dogovorio plaću, ali od svih najava ispao je - ćorak. Hrvat je ostao u Beijingu. 

No, sada Fanatik piše kako je ovaj put sve otišlo korak dalje. Turski velikan se nalazi na četvrtom mjestu s 29 bodova, čak 16 manje od prvoplasiranog Trabzonspora. Vitor Pereira očito nije 'taj' pa čelnici žele dovesti provjereno ime. To je Bilić.

Slaven Bilic

- Slaven Bilić je novi trener Fenerbahçea. Uprava istanbulskog kluba i hrvatski trener postigli su dogovor te će Bilić u Fenerbahčeu godišnje zarađivati 2,9 milijuna eura. I Bešiktaš je htio dovesti Bilića, ali im je on rekao: 'Hvala na ponudi, no dogovorio sam se s drugim klubom - piše turski Fanatik. 

Isti medij piše kako će Bilić posljednju utakmicu na klupi Beijinga odraditi 3. siječnja te će nakon toga odletjeti u Istanbul i potpisati ugovor s turskim velikanom.

Manchester City v West Bromwich Albion - Premier League - Etihad Stadium

Ne zaboravimo. Isto su tvrdili i prije pet mjeseci. Kada god netko od turskih klubova traži trenera, Bilić je prvo ime na listi. Ipak, do sada ga nitko nije uspio dovesti iako je prema tamošnjim medijima i tada sve bilo 'praktički gotovo'.

Podsjetimo, Nane je u karijeri vodio Hajduk, Hrvatsku, Lokomotiv Moskvu, Ittihad, West Ham, WBA, a od 2013. do 2015. bio je trener Bešiktaša. Tamošnji navijači su ga posebno zavoljeli. Opet će se vratiti na Vodafone Park, ali, ako je vjerovati Turcima, na klupi velikog rivala. 

POGLEDAJTE VELIKI INTERVJU S LEGENDARNIM TRENEROM ĆIROM BLAŽEVIĆEM: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao