Obavijesti

Sport

Komentari 3

Ena, ne daj se! Imala je čak 12 operacija, nogometaši pomažu

Ena, ne daj se! Imala je čak 12 operacija, nogometaši pomažu
4

Ena Škoda ima 12 godina i prošla je 12 operacija. Na neurofibromatozu nakalemio se i tumor mozga. U Miškovićima na Pagu organizira se humanitarni turnir za pomoć hrabroj djevojčici iz Povljane

VIDEO

Svakodnevno i sami sebe i druge grizemo zbog malog milijuna trivijalnosti. Trčimo za materijalnim, statusnim, površnim... Kad podvučeš crtu: nebitnim ciljevima. I tako 'otrčimo' život brinući o trivijalnostima. Ako imamo tu privilegiju.

Jer kad se u život uplete bolest, sve drugo postane nebitno. Nevažno. A kad je u pitanju bolest djeteta onda ama baš sve stane i živi se samo za jedno. Za ozdravljenje.

POGLEDAJTE VIDEO: Dječja radost i novouređeni teren u Miškovićima na Pagu

Pokretanje videa...

Igralište na Pagu, u Miškovićima 00:40

Na žalost, svijet u kojem živimo i na liječenje djece stavlja cijenu. Ako imaš love: dijete ti ima šanse. Kada smo to točno postali društvo u kojem i dječji život ima cijenu, ne znamo, ali... To je šira tema za neki drugi put. Sada vremena za sagledavanje šire slike - nema.

Jedna 12-godišnja djevojčica iz Povljane na otoku Pagu već je prošla kalvariju od 12 operacija. Po rođenju joj je dijagnosticirana genetska bolest, neurofibromatoza tip I-NF.

Opet će Dalić s medaljom oko vrata doći slaviti na bajni Pag
Opet će Dalić s medaljom oko vrata doći slaviti na bajni Pag

Zbog bolesti Ena Škoda mora nositi ortozu, a svaka ortoza košta: cca. 4.500 eura. Troškove operacija pokriva HZZO, za ortoze se moraju snaći roditelji koji sami snose i troškove boravka u Beču u kojem se Ena podvrgava operativnim zahvatima.

Na neizrecivo tešku muku Ene i obitelji Škoda nakalemilo se još jedno zlo. Eni je dijagnosticiran tumor na mozgu. Pa je mama Ivana bila prisiljena obratiti se javnosti, dobrim ljudima:

- Jako nam teško pada javiti vam tužne vijesti. Nakon preventivnog privatnog pregleda magnetskom rezonancom utvrđeno je u Klaićevoj bolnici u Zagrebu da Ena ima tumor između malog mozga i kralježnice. Jedan od najgorih mogućih scenarija koji si roditelji mogu zamisliti nas je ponovno zadesio. Kako bi se otkrilo o kakvom je tumoru riječ doktori nas šalju na dodatne pretrage. Samim time se Enina sljedeća planirana operacija dovodi u pitanje, što može imati direktne posljedice za ispravan rast kosti. Molimo sve drage prijatelje koji su u mogućnosti da nam pomognu iznijeti velike troškove, koje sami ne možemo pokriti. Troškovi se odnose na potrebne privatne kontrole, putne troškove i nabavu nove ortoze - objavila je očajna Ivana Škoda zajedno sa suprugom Marinom i Eninim bratom Krunoslavom.

Miškovići za Enu

Novac za odlazak na preglede i smještaj u Zagrebe skupili su povljanski boćari, a u subotu će se u mjestu Miškovići na Pagu odigrati humanitarni malonogometni turnir s kojeg će svi prilozi i kotizacije biti donirani obitelji Škoda.

Turnir u subotu, na novouređenom igralištu, počinje u 17 sati. Prijaviti se možete na broj telefona 098 854 0631, a iz HNS-a i četiri najveća hrvatska kluba poslali su dragocjenosti: potpisane lopte i potpisani dresovi hrvatske reprezentacije, Rijeke, Dinama, Osijeka i Hajduka bit će na aukciji, za Enu.

Obitelj Škoda je i usred postupka sa Centrom za socijalnu skrb. Ena ima invaliditet od 65%, mama Ivana trebala bi (ako ima imalo pravde u Hrvatskoj) dobiti status roditelja-njegovatelja što bi barem donekle olakšalo borbu obitelji za Enino zdravlje i život jer tata Marin je zaposljen, mama Ivana nije.

Brat Krunoslav je među gotovo pola milijuna školaraca u RH koji, u pandemijskim okolnostima, može koliko-toliko normalno u školu. Ena će zbog zdravstvenih problema nastavu pratiti isključivo online. Pod budnim okom i uz molitve svojih najmilijih da se što prije dozna kako pobijediti tumor, a onda se nastaviti boriti s neurofibromatozom.

Svi pregledi, zahvati, putovanja, boravci van doma... Sve je to užasno skupo i Eni, njenoj obitelji treba pomoć. Učinite koliko možete. U pitanju su zdravlje i život jednog djeteta.

Broj računa na koji se može uplatiti pomoć za Enu

Ivana Škoda
HPB banke IBAN:HR8223900013211653263
Donacija za Enu Škoda

*donacije iz inozemstva, na devizni račun Enine majke
HPB banka
IBAN: HR8223900013211653263
SWIFT/BIC: HPBZHR2X
Donacija za Enu Škoda

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...