Sport

Komentari 48

Turski prvak krade Livaju? Već idući tjedan zovu na sastanak

Turski prvak krade Livaju? Već idući tjedan zovu na sastanak

Livajin ugovor traje do ljeta i ostaje vidjeti može li se Hajduk othrvati inozemnim naletima. Bešiktaš je, prema pisanju turskih medija, već krenuo u ofenzivu i zove na sastanak videopozivom idući tjedan

Otkako se vratio u Hajduk odakle je otišao kao 17-godišnjak, Marko Livaja ne prestaje oduševljavati. Već u prvim trenucima bilo je jasno da je Livajin dolazak bio pun pogodak i da su Splićani odradili dobar posao.

POGLEDAJTE VIDEO: Spomenik Matošiću

Za ovo kratko vrijeme u Hajduku skupio je 13 nastupa, zabio 4 gola i dodao 6 asistencija.

No, problem je što Livajin ugovor traje samo do ljeta i pitanje je koliku financijsku moć će splitski 'bili' imati kako bi zadržali najboljeg napadača. Pa je prema pisanju turskog Timeturka, novopečeni turski prvak Bešiktaš već bacio udicu i krenuo u 'operaciju Livaja'.

'Crno-bijeli' su pokrenuli inicijativu oko dovođenja hrvatskog napadača. Naveli su da je uprava Bešiktaša pozvala Livaju na sastanak preko video poziva već idući tjedan na kojem bi razgovarali o uvjetima prelaska u Tursku.

U nekim kombinacijama spominjala se i Grčka, ali Livaja ima klauzulu s bivšim klubom AEK-om da u naredne dvije godine neće potpisati s nijednim od njihovih rivala.

Hajduk bi tako mogao ostati i bez drugog napadača nakon što je Bešiktaš najavio povlačenje Umuta Nayira s posudbe, no u ovom slučaju Hajduk ima opciju otkupa pa bi tako mogao osigurati Nayirov ostanak i u budućim vremenima.

- Ako se dva kluba dogovore ostat ću. Morat ćemo vidjeti. Pričao sam s Nikoličiusom, rekao sam da želim ostati. Bešiktaš me želi vratiti, ali Hajduk ima opciju. Ako je iskoriste onda ću ostati. Moramo završiti sezonu, a onda ćemo vidjeti - rekao je Nayir.

Isto tako, Marko Livaja je u jednom od intervjua istaknuo da bi volio vidjeti navijače na Poljudu pa će se kroz dogledno vrijeme razjasniti hoće li presuditi financijska ponuda.

Najčitaniji članci